Overslaan en naar de inhoud gaan

Mitchelton-Scott start in Volta Limburg Classic

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:57

World Tour-formatie Mitchelton-Scott gaat op 4 april van start in de Volta Limburg Classic. Koersdirecteur Roy Packbier heeft de ploegleiding op de hoogte gebracht dat ze mogen starten in Eijsden.

De Australische formatie was één van de eerste wielerploegen die na de uitbraak van het coronavirus besloot om tot en met 22 maart met de ploeg in geen enkele koers nog te starten.

Alternatief koersprogramma
De ploegleiding is nu bezig om voor de renners een alternatief koersprogramma samen te stellen. Zo kwamen ze telefonisch bij koersdirecteur Roy Packbier terecht met de concrete vraag of er nog plek was om in de Volta Limburg Classic te starten. Packbier hapte meteen toe en heeft de World Tourploeg een startplek toegezegd.

Goede ploeg naar Limburg
De ploegleiding van Mitchelton-Scott heeft ook meteen een paar namen van renners die in Eijsden aan de start zullen staan bekend gemaakt: de Australiër Michael Hepburn, de Deen Christopher Juul-Jensen en de Sloveen Luka Mezgec gaan over de Limburgse wegen rijden. Koersdirecteur Packbier is verheugd over hun de deelname: "Ze komen niet zomaar met een ploeg, ze komen echt wel met een goede ploeg naar de Limburg Volta Classic."

Video: L1

Meer dan 25 ploegen aan de start
De organisatie heeft op dit moment nog één plek van de in totaal 25 startplekken over. De UCI-regels schrijven voor dat maximaal 25 ploegen aan de start mogen staan. De kans is dan ook groot dat een aantal ploegen die geïnformeerd hebben om te mogen starten teleurgesteld moeten worden. Er is echter nog een kleine mogelijkheid dat ze alsnog kunnen starten. "We moeten met de UCI gaan praten of we toch een 26e en 27e ploeg mogen laten starten. Het heeft ook met budget te maken. Ploegen hebben recht op startgeld en op dit moment is het budget voor de Volta Limburg Classic op" aldus Roy Packbier.

Team Jumbo-Visma en Sunweb
Naast Mitchelton-Scott nemen ook de Nederlandse World Tourploegen Team Jumbo-Visma en Sunweb en de Poolse CCC-formatie aan de wedstrijd deel. Team Jumbo-Visma en Sunweb zullen met een gecombineerde ploeg starten. Naast een aantal profs zal de ploeg worden aangevuld met talentvolle renners uit hun opleidingsploeg.

De wedstrijd, zowel de mannen als ook de vrouwenkoers is op zaterdag 4 april live te volgen op L1 televisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen