Overslaan en naar de inhoud gaan

Mister zaalvoetbal: 'EK is een impuls voor betere toekomst'

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 20:43

Voormalig bondscoach van de zaalvoetballers, Vic Hermans hoopt dat het EK in eigen land een 'boost' geeft aan de sport. "Ik gun het team alles, maar het gaat erom wat de KNVB gaat doen ná dit toernooi."

Maastrichtenaar Hermans is zelf 50-voudig international en won in 1989 zilver met het Nederlands zaalvoetbalteam op het WK in eigen land.

Budget
Voor het eerst sinds 2014 speelt het Nederlands team weer eens een groot toernooi en dan ook nog in eigen land. De 68-jarige oud-bondscoach hoopt dat na dit EK meer geld naar de zaalsport gaat. "In mijn tijd als bondscoach ging vijftien procent van het budget verplicht naar het vrouwenvoetbal. Dat heeft enorm geholpen in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Het zou mooi zijn als de KNVB ook een gedeelte van het budget ter beschikking stelt aan de zaalvoetbalsport. De KNVB zegt vast: 'dan doen we al'. Maar het is nog niet genoeg."

Verdienen
Oranje had een prima start op het EK, dat tot en met 6 februari wordt afgewerkt in Amsterdam en Groningen. Nederland won van Oekraïne, maar verloor van Portugal. Vrijdag treedt het team aan tegen Servië. Het Nederlands team is het laagst geklasseerd op dit EK. De ploeg staat 19e op de ranglijst en de spelers werken of studeren nog naast het trainen. "Ik denk dat ze het gaan redden tegen Servië. Ik hoop dat de deur voor ze open gaat en dat ze in de toekomst meer mogen trainen én vooral meer mogen verdienen."

Filipijnen
Vic Hermans deed de loting van het EK, maar is verder niet betrokken bij het toernooi. "Ik had graag een uitnodiging ontvangen, maar publiek was niet welkom in de eerste week. Misschien moesten ze keuzes maken." Over een paar weken vertrekt Hermans naar de Filipijnen. Hij tekent daar een driejarig contract om daar het zaalvoetbal op de kaart te zetten. Na Hongkong, Maleisië, Iran, Thailand, Indonesië en Malta heeft Hermans nog steeds zin om het avontuur aan te gaan. "Ik ga richting de zeventig, maar het is zo mooi om nieuwe mensen te ontmoeten en andere culturen te ontdekken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen