Overslaan en naar de inhoud gaan

Mister Pinkpop slaat eerste jubileummunt

Geplaatst opwoensdag 27 maart 2019 - 14:38

Pinkpopbaas Jan Smeets heeft woensdagmiddag met een ferme draai aan de historische slingerpers de eerste Pinkpoppenning geslagen.

De pers werd speciaal daarvoor per dieplader naar het Pinkpopterrein getransporteerd vanuit de Nederlandse Munt in Utrecht.

Pinkpopmeisje
Het Limburgse festival viert in 2019 haar 50-jarig jubileum en is daarmee het oudste jaarlijks terugkerende popfestival van Europa. Op de kop van de speciale munt staat een afbeelding van de bekende pop van Pinkpop. Aan de achterkant, de munt, is een opengewerkte gitaar met daarin het Pinkpopmeisje en jubileumgetal 50 verwerkt. Rondom op de munt staat het jubileumgetal, het jaartal van de allereerste Pinkpopeditie en de drie locaties waar het festival heeft plaatsgevonden.

Lees ook: Eigen penning en postzegel voor Pinkpopbaas

Munstmeesterteken
Een klein ander Limburgs detail aan de munt is het speciale muntmeesterteken van Stephan Satijn, muntmeester van de Koninklijke Nederlandse Munt. Deze geboren Maastrichtenaar voert een kleine versie van de Maasbrug als kenmerk.

De zilveren munt, met een doorsnede van 33 millimeter, wordt in een oplage van 6000 exemplaren geslagen en kost 12,50 euro. De door Smeets zelfgeslagen munt is van goud.

Meer hierover in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen