Overslaan en naar de inhoud gaan

Mister Pinkpop: 'Presentatie in Paradiso heeft weinig zin'

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 14:43

De eerste publiekstrekkers van Pinkpop 2020 zijn woensdag wereldkundig gemaakt. De gebruikelijke perspresentatie in de Amsterdamse poptempel Paradiso lijkt daarmee helemaal overbodig te worden.

Dat is ook de mening van Pinkpopbaas Jan Smeets. Mister Pinkpop gaf woensdagmiddag in het L1 Radio-programma Route Regio aan dat een perspresentatie voor deze editie weinig zin heeft.

Lees ook: Ook Post Malone naar Pinkpop 2020

Vóór de jaarwisseling
In navolging van veel andere festivals maakt Pinkpop voor deze editie de belangrijkste acts eerder bekend en start de organisatie, in tegenstelling tot andere jaren, al voor de jaarwisseling met de kaartverkoop. De iconische Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers werd woensdag als eerste headliner aangekondigd, waarna bekend werd dat de rappende hitmachine Post Malone als zaterdagafsluiter naar Landgraaf komt. Ook Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson komen naar Megaland.

'Andere festivals doen dit al jaren'
"In de afgelopen jaren waren veel namen al bekend voor de presentatie", merkt Smeets op. "Dan stonden we daar te vertellen wat mensen al wisten. Andere festivals presenteren al jaren hun programma zo vroeg. Daarnaast willen ook veel acts hun tourschema nu al bekendmaken."

Lees ook: Red Hot Chili Peppers eerste headliner Pinkpop 2020

Iets verzinnen
Volgens Smeets komt er alleen een perspresentatie in Paradiso "als we er iets anders op weten te verzinnen". De meeste namen voor het festival zijn al of worden nog bekendgemaakt in aanloop naar de kaartverkoop, die start op zaterdag 23 november. De ticketprijzen zijn identiek aan die van 2019.

Geen stapje terug
Er gingen ook geruchten dat Smeets zou terugtreden binnen de organisatie van Pinkpop. "Er zijn wel andere mensen betrokken bij het schrijven van de persberichten, ja. Je hoeft mij niet meer te vragen iets te schrijven over Zara Larsson", zegt de Pinkpop-oprichter. Van de geruchten over een stapje terug is echter niets waar, zegt Smeets, die bij de volgende Pinkpop-editie net zoveel te zien zal zijn als altijd en daarbij mensen hoogstwaarschijnlijk blijft waarschuwen voor trappen, zonnebrand en uitdroging.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen