Overslaan en naar de inhoud gaan

Mister Pinkpop: 'Presentatie in Paradiso heeft weinig zin'

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 14:43

De eerste publiekstrekkers van Pinkpop 2020 zijn woensdag wereldkundig gemaakt. De gebruikelijke perspresentatie in de Amsterdamse poptempel Paradiso lijkt daarmee helemaal overbodig te worden.

Dat is ook de mening van Pinkpopbaas Jan Smeets. Mister Pinkpop gaf woensdagmiddag in het L1 Radio-programma Route Regio aan dat een perspresentatie voor deze editie weinig zin heeft.

Lees ook: Ook Post Malone naar Pinkpop 2020

Vóór de jaarwisseling
In navolging van veel andere festivals maakt Pinkpop voor deze editie de belangrijkste acts eerder bekend en start de organisatie, in tegenstelling tot andere jaren, al voor de jaarwisseling met de kaartverkoop. De iconische Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers werd woensdag als eerste headliner aangekondigd, waarna bekend werd dat de rappende hitmachine Post Malone als zaterdagafsluiter naar Landgraaf komt. Ook Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson komen naar Megaland.

'Andere festivals doen dit al jaren'
"In de afgelopen jaren waren veel namen al bekend voor de presentatie", merkt Smeets op. "Dan stonden we daar te vertellen wat mensen al wisten. Andere festivals presenteren al jaren hun programma zo vroeg. Daarnaast willen ook veel acts hun tourschema nu al bekendmaken."

Lees ook: Red Hot Chili Peppers eerste headliner Pinkpop 2020

Iets verzinnen
Volgens Smeets komt er alleen een perspresentatie in Paradiso "als we er iets anders op weten te verzinnen". De meeste namen voor het festival zijn al of worden nog bekendgemaakt in aanloop naar de kaartverkoop, die start op zaterdag 23 november. De ticketprijzen zijn identiek aan die van 2019.

Geen stapje terug
Er gingen ook geruchten dat Smeets zou terugtreden binnen de organisatie van Pinkpop. "Er zijn wel andere mensen betrokken bij het schrijven van de persberichten, ja. Je hoeft mij niet meer te vragen iets te schrijven over Zara Larsson", zegt de Pinkpop-oprichter. Van de geruchten over een stapje terug is echter niets waar, zegt Smeets, die bij de volgende Pinkpop-editie net zoveel te zien zal zijn als altijd en daarbij mensen hoogstwaarschijnlijk blijft waarschuwen voor trappen, zonnebrand en uitdroging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen