Overslaan en naar de inhoud gaan

Mist zorgt voor ongelukken en drukte op Limburgse wegen

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 17:33

De dichte mist zorgde dinsdag voor een drukke avondspits.

Door de mist zag Rijkswaterstaat zich genoodzaakt de spitsstrook op de A2 dicht te houden. Dat zorgde met name in noordelijke richting voor veel drukte.

Acht kilometer
Verkeer dat vanuit Maastricht in de richting van Eindhoven moest rijden, kreeg te maken met een vertraging van meer dan een halfuur. Dat zorgde rond 17.15 uur voor acht kilometer aan stilstaand verkeer tussen Maastricht Aachen Airport en knooppunt Kerensheide. Drie kwartier later was het ergste voorbij en liep de vertraging snel terug.

Uur vertraging
Ook in tegengestelde richting was het druk, al bleef de vertraging van noord naar zuid beperkt in eerste instantie nog beperkt tot een minuutje of tien. Pas rond 19.00 uur begon het tussen knooppunt het Vonderen en Kerensheide druk te worden. Volgens de ANWB was de vertraging rond een uur.

Video: Fer Traugott

Ongeluk
Dat kwam met name door een aantal kop-staart-botsingen op de snelweg. Bij Susteren, Maasbracht en Weert reden auto's op elkaar. Dat zorgde voor de lange file vanuit de richting Eindhoven naar Maastricht. In Susteren kwamen vier auto's met elkaar in botsing. De file die dat ongeluk veroorzaakte, zorgde even later voor nog een botsing bij Maasbracht. Bij beide ongelukken raakte een bestuurder gewond. Beiden moesten mee naar het ziekenhuis.

Ook bij Weert moest iemand met de ambulance mee naar het ziekenhuis na een ongeluk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen