Overslaan en naar de inhoud gaan

Mist: wel extra mankracht, geen widebody-toestellen op MAA

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 10:22

Maastricht-Aachen Airport heeft vanwege de mistproblemen op andere vliegvelden zondag zeven extra vliegtuigen zien landen, maar weigerde tegelijkertijd een aantal widebody-toestellen.

Dat bevestigt woordvoerder Hella Hendriks aan L1. Door het mistig winterweer werd onder meer Eindhoven Airport zondag een tijdje gesloten.

Brandweer-categorie
De widebody-toestellen vallen door hun grotere omvang in een andere brandweer-categorie dan het reguliere vliegverkeer van en naar Beek. "De luchthaven kreeg meerdere landingsverzoeken van een aantal toestellen in die categorie", aldus Hendriks. De luchthaven besloot uit veiligheidsoverwegingen al die verzoeken te weigeren.

Uitgeweken
In totaal weken er zeven vluchten uit naar Maastricht-Aachen Airport; een KLM-toestel afkomstig van Schiphol op weg naar Zürich landde in Beek vanwege maatregelen op de Zwitserse luchthaven, en kon na enig oponthoud alsnog haar weg vervolgen. Hetzelfde gold voor een KLM-vlucht van Schiphol naar het Duitse Frankfurt: ook dat toestel pauzeerde kort in Zuid-Limburg.

Extra personeel
Daarnaast weken vier vluchten van de maatschappij
Wizzair en één Transavia-vlucht, die op weg waren naar Eindhoven, uit naar Beek. De passagiers en hun bagage werden vervolgens met bussen naar Eindhoven vervoerd. Maastricht-Aachen Airport zette extra personeel in om die mensen en hun bagage te transporteren.

Stille getuige
Er staat nog een stille getuige op het Zuid-Limburgse vliegveld: het Transavia-vliegtuig heeft Maastricht-Aachen Airport nog niet verlaten. Dat gaat naar verwachting maandag gebeuren. De Wizzair-toestellen vlogen al eerder alsnog naar Eindhoven.

Het vliegverkeer in Eindhoven kwam maandagochtend weer op gang. Maastricht-Aachen Airport verwacht maandag dan ook geen nieuwe bijzonderheden.

Lees ook: Extra vluchten Beek door mist op Schiphol en Eindhoven

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen