Overslaan en naar de inhoud gaan

Mist: wel extra mankracht, geen widebody-toestellen op MAA

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 10:22

Maastricht-Aachen Airport heeft vanwege de mistproblemen op andere vliegvelden zondag zeven extra vliegtuigen zien landen, maar weigerde tegelijkertijd een aantal widebody-toestellen.

Dat bevestigt woordvoerder Hella Hendriks aan L1. Door het mistig winterweer werd onder meer Eindhoven Airport zondag een tijdje gesloten.

Brandweer-categorie
De widebody-toestellen vallen door hun grotere omvang in een andere brandweer-categorie dan het reguliere vliegverkeer van en naar Beek. "De luchthaven kreeg meerdere landingsverzoeken van een aantal toestellen in die categorie", aldus Hendriks. De luchthaven besloot uit veiligheidsoverwegingen al die verzoeken te weigeren.

Uitgeweken
In totaal weken er zeven vluchten uit naar Maastricht-Aachen Airport; een KLM-toestel afkomstig van Schiphol op weg naar Zürich landde in Beek vanwege maatregelen op de Zwitserse luchthaven, en kon na enig oponthoud alsnog haar weg vervolgen. Hetzelfde gold voor een KLM-vlucht van Schiphol naar het Duitse Frankfurt: ook dat toestel pauzeerde kort in Zuid-Limburg.

Extra personeel
Daarnaast weken vier vluchten van de maatschappij
Wizzair en één Transavia-vlucht, die op weg waren naar Eindhoven, uit naar Beek. De passagiers en hun bagage werden vervolgens met bussen naar Eindhoven vervoerd. Maastricht-Aachen Airport zette extra personeel in om die mensen en hun bagage te transporteren.

Stille getuige
Er staat nog een stille getuige op het Zuid-Limburgse vliegveld: het Transavia-vliegtuig heeft Maastricht-Aachen Airport nog niet verlaten. Dat gaat naar verwachting maandag gebeuren. De Wizzair-toestellen vlogen al eerder alsnog naar Eindhoven.

Het vliegverkeer in Eindhoven kwam maandagochtend weer op gang. Maastricht-Aachen Airport verwacht maandag dan ook geen nieuwe bijzonderheden.

Lees ook: Extra vluchten Beek door mist op Schiphol en Eindhoven

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen