Overslaan en naar de inhoud gaan

Missiezusters willen krakers weg

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 14:17

Congregatie Medische Missiezusters willen de krakers die in een Maastrichts pand van de congregatie zitten uit de woning zetten.

De krakers zitten sinds maart in het pand aan de Phoenixweg.

Rechter
De zusters en de krakers stonden dinsdag voor de rechter. Daar beloofden de krakers dat ze uiterlijk op 29 mei het pand van de congregatie zullen verlaten.

Schenking
De woning aan de Phoenixweg is eigendom van de Congregatie Medische Missiezusters. Die kreeg het vorig jaar geschonken nadat de bewoonster overleed. De vrouw was zelf missiezuster en nam in haar testament op, dat de woning naar de congregatie zou gaan. Omdat die het pand nu wil verkopen, spande ze een kort geding aan tegen de krakers.

Schade
Of de congregatie veel aan de verkoop overhoudt, is maar de vraag. "Het pand is verwaarloosd en tientallen jaren niet onderhouden", zegt directeur Juul Barten van de congregatie. "We krijgen er nog 55.000 euro voor, maar daar gaan nog een hoop kosten van af."

Arme landen
In heel Nederland leven er nog 49 Medische Missiezusters, van wie vijf in Maastricht. De zusters hebben allerlei gezondheidsprojecten opgezet in arme landen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten