Overslaan en naar de inhoud gaan

Missiebureau Roermond zamelt geld in voor Beiroet

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 5:51

Het Missiebureau van het bisdom Roermond is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

In de hoofdstad van Libanon vond vorige week dinsdag een verwoestende explosie plaats, toen ruim 2.700 ton ammoniumnitraat in de haven ontplofte.

Grote zorgen
Het geld van de inzamelingsactie gaat naar een opvangcentrum in Beiroet dat in de buurt van de haven ligt en waarmee het Missiebureau contact heeft. Vanwege de locatie waren de zorgen op het Missiebureau groot. "Meteen na de explosie hebben we contact met hen gezocht", zegt directeur Elianne van den Heuvel van het Missiebureau. "Niemand van onze partnerorganisatie is ernstig gewond geraakt, maar de impact van de explosie is enorm."

Lees ook: Familie in Beiroet: 'Verdriet en zorgen'

Hulpverlening
Het geld wordt gebruikt voor hulpverlening in de omgeving van het opvangcentrum, met bijvoorbeeld voedselpakketten, water en kleren. Ook helpt het met puin ruimen en wederopbouw.

De explosie is volgens Van den Heuvel een 'dramatische ramp' voor Beiroet. "Door corona werden ziekenhuizen en verplegend personeel al overvraagd. De toestroom van de duizenden gewonden heeft de gezondheidszorg in een alarmfase gebracht. Door de verwoesting van gehele woonwijken zijn duizenden mensen dakloos geworden of hun werk kwijtgeraakt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen