Overslaan en naar de inhoud gaan

Missiebureau Roermond zamelt geld in voor Beiroet

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 5:51

Het Missiebureau van het bisdom Roermond is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

In de hoofdstad van Libanon vond vorige week dinsdag een verwoestende explosie plaats, toen ruim 2.700 ton ammoniumnitraat in de haven ontplofte.

Grote zorgen
Het geld van de inzamelingsactie gaat naar een opvangcentrum in Beiroet dat in de buurt van de haven ligt en waarmee het Missiebureau contact heeft. Vanwege de locatie waren de zorgen op het Missiebureau groot. "Meteen na de explosie hebben we contact met hen gezocht", zegt directeur Elianne van den Heuvel van het Missiebureau. "Niemand van onze partnerorganisatie is ernstig gewond geraakt, maar de impact van de explosie is enorm."

Lees ook: Familie in Beiroet: 'Verdriet en zorgen'

Hulpverlening
Het geld wordt gebruikt voor hulpverlening in de omgeving van het opvangcentrum, met bijvoorbeeld voedselpakketten, water en kleren. Ook helpt het met puin ruimen en wederopbouw.

De explosie is volgens Van den Heuvel een 'dramatische ramp' voor Beiroet. "Door corona werden ziekenhuizen en verplegend personeel al overvraagd. De toestroom van de duizenden gewonden heeft de gezondheidszorg in een alarmfase gebracht. Door de verwoesting van gehele woonwijken zijn duizenden mensen dakloos geworden of hun werk kwijtgeraakt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen