Overslaan en naar de inhoud gaan

Mislukte seizoensstart Roda JC na thuisverlies tegen NEC

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 21:55

Roda JC heeft in Kerkrade verloren van NEC. De Nijmeegse club won met 1-2.

Beide ploegen hadden de winst nodig, zowel Roda als NEC hadden na twee wedstrijden pas één puntje. Dat was in het veld te merken. Er werd met veel inzet gespeeld, zonder dat dat voor de thuisploeg de eerste driepunter opleverde.

Eerste kans
Trainer Jean-Paul de Jong kon Daryl Werker na zijn schorsing weer opstellen in het hart van de
Kerkraadse verdediging. Werker assisteerde doelman Muyters in de beginfase bij twee hoekschoppen op rij. Een paar minuten later kwam de eerste echte kans van de wedstrijd en ook die was voor NEC, maar het schot van Maastrichtenaar Sven Braken ging over het Kerkraads doel. Meteen gevolgd door een mogelijkheid aan de andere kant waar doelman Branderhorst op zijn beurt hulp nodig had van zijn verdediging.

Geluk
Branderhorst had na een kwartier geluk toen een kopbal van zijn eigen verdediger Bas Kuipers op de paal belandde. Dat gebeurde uit een vrije trap van Jordy
Croux. Die mocht een minuut later nog een keer vanaf vrijwel dezelfde positie opnieuw een free-kick nemen en ook die leverde gevaar op. De rebound van Roshon van Eijma werd echter recht op de vuisten van Mattijs Branderhorst geschoten.

Bloedende oogkas
Roda moest in de
24e minuut even met tien man verder toen rechtsback Pepijn Schlösser gehecht werd aan een bloedende oogkas. NEC profiteerde bijna van die situatie, maar Werker voorkwam ten koste van een corner, erger. Schlösser kon weer verder en Roda dook gevaarlijk op voor het doel van NEC.

Achterstand
Een schot van Nicky Souren werd gepareerd door de doelman. Vlak voor rust kwam Roda op achterstand. Muyters taste mis in de 43e minuut bij een vrije trap, daarbij gehinderd door NEC-verdediger Odenthal en de bal verdween via Robert Klaasen in het eigen doel, 0-1. Roda appeleerde even later nog voor een strafschop toen Alberg in de zestien een tikje kreeg maar scheidsrechter Lindhout floot daar niet voor. Wel na drie minuten extra tijd voor de rust (0-1).

Lichte blessure
Muyters raakte licht geblesseerd bij die achterstand maar stond ook bij het begin van de tweede helft weer op het veld. Dat gold niet voor Mart
Remans, de aanvaller werd gewisseld in de rust voor Ivan Prtajin. Maar de achterstand van Roda werd meteen op een pijnlijke manier groter. Bij een counter kwam Braken net niet aan de bal, Muyters redde met de voet, maar Jellert van Landschoot kon alsnog raak schieten: 0-2 (50e).

Doelpunt Roda
Roda JC
móést meer risico nemen en deed dat ook. Trainer De Jong wisselde aanvallend; Alberg en Alonso werden vervangen door Iké Ugbo en Romario Rösch. Dat leverde onmiddellijk de aansluitingstreffer op. Een voorzet van Croux werd gesmoord maar kwam toch bij invaller Ugbo. De lange Engels-Nigeriaanse spits scoorde de 1-2 in de 67e minuut. Die andere invaller (Rösch) kwam vijf minuten later net niet bij de bal en zijn daaropvolgende kopbal werd gepakt door Branderhorst.

Twijfels
Het laatste kwartier was voor Roda. Dat stormde op het
NEC-doel en de Nijmeegse ploeg kreeg de bal vrijwel niet meer weg. Bij een van de sporadische aanvallen van NEC werd een doelpunt van invaller Jonathan Okita afgekeurd wegens buitenspel. Ook dat was overigens twijfelachtig.

Vol op aanval
Roda was gewaarschuwd maar kon niet anders dan vol op de aanval blijven spelen. Zo geschiedde, maar ook in de extra vier minuten ontsnapte Roda toen invaller
Okita in de 90+2 alleen voor doelman Muyters over schoot. Croux pompte een vrije trap en een corner nog maar eens richting de 5-meter zonder dat dit de gelijkmaker tot gevolg had.

Voor Roda, dat na 3 wedstrijden één punt heeft, staat in de volgende speelronde de derby in Maastricht tegen MVV op het programma.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen