Overslaan en naar de inhoud gaan

Mislukte moordaanslagen: OM eist 25 jaar cel in beroep

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 20:31

Justitie eist in hoger beroep 25 jaar cel tegen Jeu R. Die werd in 2018 al tot die straf veroordeeld na een aantal mislukte moordaanslagen.

Doelwit was paardenhandelaar Jan S. uit Ohé en Laak. Die kwam er bij de eerste poging nog zonder kleerscheuren vanaf, maar raakte gewond bij poging twee.

Lees ook: 25 jaar cel voor viervoudige poging tot moord

R. nam zijn slachtoffer eerst in 2014 onder vuur, daarna in 2016. Bij die tweede keer werd zeven keer geschoten en liep de paardenhandelaar permanent letsel op.

Vrouw en kind
Bij het vaststellen van de straf hield de rechter rekening met het feit dat de vrouw en het kind van het slachtoffer ook in de auto zaten en R. dat gezien moet hebben. Zij raakten niet gewond.

In de eerste strafzaak eiste het Openbaar Ministerie 26 jaar en 8 maanden. De rechter maakte daar 25 jaar van. De Limburger meldt woensdag dat het OM voor hof in Den Bosch nu precies die straf eist.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen