Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mislopen promotie wordt Lijnders fataal: NEC-coach op straat

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 9:40

Pepijn Lijnders is niet langer de coach van NEC. Beide partijen hebben 'gezamenlijk besloten' om uit elkaar te gaan.

Lijnders was pas sinds de afgelopen winter hoofdverantwoordelijke bij de Nijmegenaren.

Eredivisie
De Broekhuizenaar slaagde er niet in om het vorig jaar gedegradeerde NEC terug te leiden naar de Eredivisie. De club streed lange tijd met Fortuna Sittard om rechtstreekse promotie, waarbij de Sittardenaren uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Lees ook: Lijnders positief na NEC-deceptie: 'Geen toverstaf'

Play-offs
In de play-offs ging NEC vervolgens ten onder tegen FC Emmen, doordat de heenwedstrijd met liefst 4-0 verloren werd. De 4-1 overwinning enkele dagen later in eigen huis was niet voldoende om door te stomen naar de play-off-finale.

Lees ook: Lijnders niet van plan om zelf op te stappen bij NEC

Kritiek
​De coach kreeg in de afgelopen maanden al de nodige kritiek van de NEC-achterban te verwerken, omdat de club onder druk moeizaam presteerde. Ondanks dat al eerder werd aangedrongen op zijn vertrek, koos Lijnders ervoor om aan te blijven.

'Moeilijke beslissing'
Technisch directeur van de club uit Nijmegen Remco Oversier vertelt dat het een moeilijke beslissing is geweest om de Lijnders te ontslaan. "We willen graag breken met het feit dat we maar kort met trainers werken, maar uiteindelijk moet je als grote mannen om de tafel en evalueren."

Video: 1Limburg / Omroep Gelderland

Lees ook: Woedende NEC-fans eisen vertrek Limburgse trainer

Lijnders werkte eerder als assistent-trainer bij grote clubs als PSV, FC Porto en Liverpool.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen