Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mislopen promotie wordt Lijnders fataal: NEC-coach op straat

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 9:40

Pepijn Lijnders is niet langer de coach van NEC. Beide partijen hebben 'gezamenlijk besloten' om uit elkaar te gaan.

Lijnders was pas sinds de afgelopen winter hoofdverantwoordelijke bij de Nijmegenaren.

Eredivisie
De Broekhuizenaar slaagde er niet in om het vorig jaar gedegradeerde NEC terug te leiden naar de Eredivisie. De club streed lange tijd met Fortuna Sittard om rechtstreekse promotie, waarbij de Sittardenaren uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Lees ook: Lijnders positief na NEC-deceptie: 'Geen toverstaf'

Play-offs
In de play-offs ging NEC vervolgens ten onder tegen FC Emmen, doordat de heenwedstrijd met liefst 4-0 verloren werd. De 4-1 overwinning enkele dagen later in eigen huis was niet voldoende om door te stomen naar de play-off-finale.

Lees ook: Lijnders niet van plan om zelf op te stappen bij NEC

Kritiek
​De coach kreeg in de afgelopen maanden al de nodige kritiek van de NEC-achterban te verwerken, omdat de club onder druk moeizaam presteerde. Ondanks dat al eerder werd aangedrongen op zijn vertrek, koos Lijnders ervoor om aan te blijven.

'Moeilijke beslissing'
Technisch directeur van de club uit Nijmegen Remco Oversier vertelt dat het een moeilijke beslissing is geweest om de Lijnders te ontslaan. "We willen graag breken met het feit dat we maar kort met trainers werken, maar uiteindelijk moet je als grote mannen om de tafel en evalueren."

Video: 1Limburg / Omroep Gelderland

Lees ook: Woedende NEC-fans eisen vertrek Limburgse trainer

Lijnders werkte eerder als assistent-trainer bij grote clubs als PSV, FC Porto en Liverpool.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen