Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandeling Yoeran Meertens in 2015 weer voor rechter

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 15:17

De inhoudelijke rechtszaak tegen de hoofdverdachte van de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen gaat in februari 2015 verder.

Ook de zaak tegen de drie medeverdachten vindt dan plaats.

Forensisch expert
De mishandeling werd afgelopen september inhoudelijk behandeld, maar werd toen afgebroken. De rechtbank in Maastricht wil eerst een forensisch expert horen over het letsel van Yoeran Meertens. Die deskundige moet onder meer kijken naar de precieze verwondingen van het slachtoffer, en of dat is veroorzaakt door een klap of door de val.

Ook de invloed van alcohol op het letsel moet nader worden onderzocht, bepaalde de rechtbank toen.

Vier verdachten
V
ier jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Wijlre en Voerendaal staan terecht voor de mishandeling van Yoeran Meertens, begin mei op straat in Gulpen. De zaak wordt achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachten minderjarig zijn.

Geen spraak
Yoeran is er motorisch redelijk goed aan toe, maar praten lukt nog steeds niet. "Hij kan dus nog niet vertellen wat er volgens hem precies is gebeurd die nacht in mei", zei zijn advocaat Nino Pennino in september. "Het kan nog wel 1,5 jaar duren voordat het slachtoffer in staat is dat goed uit de doeken te doen."

Civiele zaak
Zodra deze strafzaak is afgerond volgt pas een eventuele civiele zaak. Daarin kan het slachtoffer smartengeld eisen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Zinloos geweld-tegel Yoeran Meertens beklad met gele verf
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen