Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandeling motoragent: tweede verdachte (27) opgepakt

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 11:49

De tweede verdachte die werd gezocht voor de mishandeling van een motoragent in Klimmen is opgepakt.

De 27-jarige man uit Klimmen meldde zich maandagochtend zelf op het politiebureau.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Portofoon afgenomen
De mishandeling gebeurde vorige week woensdag op de Retersbekerweg. De motoragent werd aangevallen door twee verdachten na een reguliere verkeerscontrole. Hij werd geschopt en geslagen en de mannen namen zijn portofoon af, zei korpschef Ingrid Schäfer. Daardoor kon de motoragent lange tijd geen hulp inschakelen.

Verontwaardiging
De korpschef reageerde boos op het incident: "Blijf met je handen af van mijn mensen." De agent moest volgens haar ook zijn wapen beschermen om te voorkomen dat de mannen het zouden afpakken. Hij loste wel nog twee waarschuwingsschoten. De korpschef pleitte na de mishandeling voor de komst van de taser in de basisuitrusting van politieagenten.

Eerdere arrestatie
De identiteit van de 27-jarige man was al bekend bij de politie. De 53-jarige man uit Klimmen werd door de politie na de mishandeling al gearresteerd.

Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen