Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandeling motoragent: tweede verdachte (27) opgepakt

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 11:49

De tweede verdachte die werd gezocht voor de mishandeling van een motoragent in Klimmen is opgepakt.

De 27-jarige man uit Klimmen meldde zich maandagochtend zelf op het politiebureau.

Lees ook: Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Portofoon afgenomen
De mishandeling gebeurde vorige week woensdag op de Retersbekerweg. De motoragent werd aangevallen door twee verdachten na een reguliere verkeerscontrole. Hij werd geschopt en geslagen en de mannen namen zijn portofoon af, zei korpschef Ingrid Schäfer. Daardoor kon de motoragent lange tijd geen hulp inschakelen.

Verontwaardiging
De korpschef reageerde boos op het incident: "Blijf met je handen af van mijn mensen." De agent moest volgens haar ook zijn wapen beschermen om te voorkomen dat de mannen het zouden afpakken. Hij loste wel nog twee waarschuwingsschoten. De korpschef pleitte na de mishandeling voor de komst van de taser in de basisuitrusting van politieagenten.

Eerdere arrestatie
De identiteit van de 27-jarige man was al bekend bij de politie. De 53-jarige man uit Klimmen werd door de politie na de mishandeling al gearresteerd.

Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen