Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandeling met schroevendraaier: 14 jaar geëist

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 15:20

Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van veertien jaar geëist. Hij wordt verdacht van een geweldincident in Arnhem, waarbij hij zijn ex en haar ouders met een schroevendraaier heeft mishandeld.

Eerder werd de Limburger veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als de Mookenaar gingen in hoger beroep.

Lees ook: Negen jaar cel voor poging tot moord met schroevendraaier

Schroevendraaier
De 42-jarige man heeft het drietal in 2018 op 9 februari in een woning aan de Arnhemse Gemertstraat mishandeld met een schroevendraaier. Een maand daarvoor had hij aangekondigd dat hij zijn ex en zijn schoonfamilie wilde vermoorden. Een kind, dat tijdens de mishandeling aanwezig was in de woning, heeft moeten toekijken hoe hun moeder, opa en oma door hun vader werden toegetakeld.

Wrang
En het gegeven dat het destijds 8-jarige kind dat in zijn eigen huis heeft moeten zien, maakt het volgens de advocaat-generaal extra wrang. "Dat is juist een plek waar mensen zich veilig moeten voelen", zegt hij. "Verdachte heeft gewelddadig gehandeld voor de ogen van zijn eigen zoon. En hij heeft nimmer verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen.”

Lees ook: Mookenaar ontkent moordpoging met schroevendraaier

Forse gevangenisstraf
De Mookenaar zou zijn slachtoffers zo'n veertig keer hebben gestoken. Volgens de advocaat-generaal kunnen ze van geluk spreken dat ze nog leven. “Naast de fysieke littekens, hebben deze mensen littekens voor de rest van hun leven", zegt hij. De eis in hoger beroep is dan ook een stuk hoger dan de oorspronkelijke veroordeling. “Wij vinden dat in zo’n geval niet kan worden volstaan met een gevangenisstraf van negen jaar."

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen