Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandeling met schroevendraaier: 14 jaar geëist

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 15:20

Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van veertien jaar geëist. Hij wordt verdacht van een geweldincident in Arnhem, waarbij hij zijn ex en haar ouders met een schroevendraaier heeft mishandeld.

Eerder werd de Limburger veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als de Mookenaar gingen in hoger beroep.

Lees ook: Negen jaar cel voor poging tot moord met schroevendraaier

Schroevendraaier
De 42-jarige man heeft het drietal in 2018 op 9 februari in een woning aan de Arnhemse Gemertstraat mishandeld met een schroevendraaier. Een maand daarvoor had hij aangekondigd dat hij zijn ex en zijn schoonfamilie wilde vermoorden. Een kind, dat tijdens de mishandeling aanwezig was in de woning, heeft moeten toekijken hoe hun moeder, opa en oma door hun vader werden toegetakeld.

Wrang
En het gegeven dat het destijds 8-jarige kind dat in zijn eigen huis heeft moeten zien, maakt het volgens de advocaat-generaal extra wrang. "Dat is juist een plek waar mensen zich veilig moeten voelen", zegt hij. "Verdachte heeft gewelddadig gehandeld voor de ogen van zijn eigen zoon. En hij heeft nimmer verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen.”

Lees ook: Mookenaar ontkent moordpoging met schroevendraaier

Forse gevangenisstraf
De Mookenaar zou zijn slachtoffers zo'n veertig keer hebben gestoken. Volgens de advocaat-generaal kunnen ze van geluk spreken dat ze nog leven. “Naast de fysieke littekens, hebben deze mensen littekens voor de rest van hun leven", zegt hij. De eis in hoger beroep is dan ook een stuk hoger dan de oorspronkelijke veroordeling. “Wij vinden dat in zo’n geval niet kan worden volstaan met een gevangenisstraf van negen jaar."

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen