Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandeling agent: 'Daders namen zijn portofoon af'

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 12:38

De motoragent die woensdagavond werd mishandeld in Klimmen kon zijn collega's niet alarmeren omdat de daders zijn portofoon hadden afgepakt en weggegooid.

Dat zegt de Limburgse politiechef Ingrid Schäfer tegen L1.Welbewust gehandeld
Volgens Schäfer werd de agent na een gewone verkeerscontrole plots aangevallen door de twee verdachten. "Ze hebben hem geschopt en geslagen. Hij was blij dat hij zijn helm op had." Wat de korpschef nog erger vindt, is dat de daders meteen de portofoon van de agent afpakten en weggooiden. "Zo kon hij zijn collega's niet oproepen." Hij moest ook zijn pistool beschermen zodat de daders dat niet konden afpakken.

Lees ook: Motoragent mishandeld door duo: verdachte op vlucht

Boos
Schäfer is boos en verontwaardigd over het incident. "Blijf met je handen van mijn mensen af", zegt ze in het interview. De Limburgse politiechef ziet al jaren dat er in Limburg veel geweld is tegen agenten, maar zegt dat de laatste tijd de intensiteit toeneemt. "Het is geen klap in een gevecht, maar hier zit een welbewust handelen van de daders in."

Klopjacht
Dat gebeurde volgens de politiebaas woensdagavond ook in Klimmen. De communicatiemiddelen van de agent werden afgenomen en daarna werd hij mishandeld. De agent loste vervolgens wel twee waarschuwingsschoten. De eerste verdachte kon worden aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man uit Klimmen. De tweede verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie kent zijn identiteit. "Wij staan op scherp om de tweede dader te pakken", zegt Schäfer.

Lees ook: Klopjacht politie op man die motoragent mishandelde

Taser
De landelijke politiechef Erik Akerboom eist inmiddels een taser voor alle agenten op straat. Met zo een stroomstootwapen zouden ze zich beter kunnen verdedigen. Ook Ingrid Schäfer sluit zich aan bij deze eis. "Een taser is heel belangrijk om collega's met een veilig gevoel de straat op te laten gaan, maar helaas doet de politiek er erg lang over. We hebben het al een jaar geleden op de agenda gezet."

Veiligheid
"Het gaat om de veiligheid van onze mensen", stelt Schäfer. "Maar er moet ook een signaal afgegeven worden dat mensen van hulpverleners af moeten blijven." De kritiek van agenten op straat dat de korpsleiding te weinig doet, begrijpt ze. "Die collega's moeten iedere keer de straat op en hebben het gevoel dat ze niet serieus worden genomen", zegt ze. "Ze doen voorstellen voor bijvoorbeeld de invoering van een stroomstootwapen. Maar daar gebeurt niets mee."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen