Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandelde Amber is bang dat ze daders weer tegenkomt

Geplaatst opzaterdag 25 november 2017 - 23:06

De 18-jarige Amber Terwingen uit de Belgische grensplaats Maasmechelen werd in september bont en blauw geslagen door een groepje jongens, omdat ze het opnam voor haar homoseksuele vriend.

De tiener kampt nog steeds met nare gevolgen van de afstraffing, zo zegt ze tegen Vrouw Magazine.

Mentaal
"Fysiek gaat het beter. Mijn neus is nog wel gevoelig en het stukje tand dat eraf was, hebben ze bij de tandarts gemaakt, maar dat blijft eraf vallen", zegt ze. "
Mentaal is het nog wel zwaar. Toen het net was gebeurd, ging ik meteen al weer naar school. In het begin ging het goed, maar toen ik herstelde en de wonden waren genezen, kwam pas de klap. School was te veel. Ik probeer nu wel weer af en toe naar school te gaan."

Klappen
Het meisje was op het feest Bal Tropical in Kaulille, over de grens bij Weert. De Maasmechelse nam het 'zonder geweld' op voor haar homoseksuele vriend Mathijs die werd lastiggevallen. Omdat de 18-jarige Amber het voor haar vriend opnam, kreeg zij klappen van een groepje jongens.

Lees ook: Meisje (18) krijgt klappen omdat ze voor homovriend opkomt

Daders
De daders zijn nog steeds niet gepakt. En dat baart de tiener zorgen. "Ik vind het niet fijn om in een drukke ruimte te zijn. Dan voel ik me angstig. Als er ergens veel mensen zijn, ben ik heel erg op mijn hoede", zegt ze. "Ik ben bang dat ik die jongens weer tegenkom."

Lees ook: Emotionele getuigenoproep moeder in elkaar geslagen meisje

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen