Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 11:27

Die vier jongens die veroordeeld zijn voor de mishandeling van Yoeran Meertens, gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.

De vier jongeren uit Voerendaal en Wijlre kregen van de rechtbank Maastricht taakstraffen opgelegd voor de mishandeling in Gulpen, in mei vorig jaar. De werkstraffen variëren van 40 tot 80 uur. Bovendien moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen.

De hoofdverdachte uit Wijlre kreeg behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering opgelegd.

Geen deel
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", laat advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld."

De schadevergoeding van 34.000 euro is hoofdelijk aan alle jongens opgelegd, elk van hen kan dus voor het gehele schadebedrag opdraaien.

'Normale en sociale jongens'
Ook de andere Voerendaalse verdachten zijn het niet eens met het oordeel van de rechtbank. Advocaat Joep Timmermans: "We kunnen ons niet vinden in het oordeel van de rechtbank dat het een proces is van de hele groep. Mijn cliënt is er wel bij geweest, maar heeft een kleine rol gehad in het geheel. Bij de rechtbank is gebleken dat het hele normale en sociale jongens zijn. Ook dat komt zeker bij het hoger beroep aan de orde."

De advocaat van de 17-jarige hoofdverdachte uit Wijlre was nog niet bereikbaar voor commentaar. Over enkele maanden zal de zaak opnieuw op zitting komen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens
Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Mishandeling Yoeran Meertens in 2015 weer voor rechter
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen