Overslaan en naar de inhoud gaan

Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 11:27

Die vier jongens die veroordeeld zijn voor de mishandeling van Yoeran Meertens, gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.

De vier jongeren uit Voerendaal en Wijlre kregen van de rechtbank Maastricht taakstraffen opgelegd voor de mishandeling in Gulpen, in mei vorig jaar. De werkstraffen variëren van 40 tot 80 uur. Bovendien moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen.

De hoofdverdachte uit Wijlre kreeg behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering opgelegd.

Geen deel
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", laat advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld."

De schadevergoeding van 34.000 euro is hoofdelijk aan alle jongens opgelegd, elk van hen kan dus voor het gehele schadebedrag opdraaien.

'Normale en sociale jongens'
Ook de andere Voerendaalse verdachten zijn het niet eens met het oordeel van de rechtbank. Advocaat Joep Timmermans: "We kunnen ons niet vinden in het oordeel van de rechtbank dat het een proces is van de hele groep. Mijn cliënt is er wel bij geweest, maar heeft een kleine rol gehad in het geheel. Bij de rechtbank is gebleken dat het hele normale en sociale jongens zijn. Ook dat komt zeker bij het hoger beroep aan de orde."

De advocaat van de 17-jarige hoofdverdachte uit Wijlre was nog niet bereikbaar voor commentaar. Over enkele maanden zal de zaak opnieuw op zitting komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens
Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Mishandeling Yoeran Meertens in 2015 weer voor rechter
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen