Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Miserabele middag Fortuna bij hekkensluiter: 5-1

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 16:19

Fortuna Sittard is op abominabele wijze aan de tweede seizoenshelft begonnen. Op bezoek bij nummer laatst De Graafschap gingen de geel-groenen hard onderuit: 5-1.

Met een 3-0 ruststand was de wedstrijd op de Vijverberg eigenlijk toen al gespeeld. De defensie van Fortuna had het zichtbaar moeilijk met het wegvallen van aanvoerder Wessel Dammers.

Furieus
De Graafschap had al zeven keer niet meer op rij kunnen winnen en was gebrand op een goed resultaat. Een furieuze start van het duel was het gevolg, met een hoog tempo, slordige passes en kleine overtredingen. Serrarens kopte in de dertiende minuut nog naast, maar de Doetinchemse openingstreffer zou niet uitblijven.

Serrarens
De aanvaller dook in de 27ste minuut alleen op voor doelman Koselev, na een voorzet van Narsingh, en deze keer tikte de Serrarens de bal binnen. Vrijwel meteen gevolgd door de 2-0, opnieuw via Serrarens. Deze keer kwam de assist vanaf links via Burgzorg.

Problemen
De problemen werden in het slot van de eerste helft alleen maar groter voor Fortuna: Youssouf El Jebli krulde een vrije trap op fraaie wijze voorbij de kansloze keeper Alexei Koselev. De Fortuna-goalie was zodoende voor de derde keer geklopt.

Foto: Niels van Renen

Wissels
In de rust had de ontevreden Fortuna-staf twee wissels in petto. Aron Dobos, de Hongaarse aanvaller maakte zijn competitiedebuut, en Lazaros Lamprou vervingen Lars Hutten en Finn Stokkers. Dat leverde al snel resultaat op. Invaller Lamprou gaf de bal goed voor en Ahmed El Messaoudi kopte de assist prima binnen.

Schepje bovenop
Het sprankje hoop dat die treffer opleverde, bleek van korte duur. Serrarens voltooide zijn hattrick door de 4-1 binnen te jagen, waarna El Jebli er nog een schepje bovenop deed. Hij bepaalde de eindstand op 5-1.

Zakt
Fortuna zakt door de nederlaag vanuit het linkerrijtje naar plek elf. De Graafschap blijft laatste, maar staat nu in punten gelijk met nummer voorlaatst NAC Breda.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen