Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Miserabele middag Fortuna bij hekkensluiter: 5-1

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 16:19

Fortuna Sittard is op abominabele wijze aan de tweede seizoenshelft begonnen. Op bezoek bij nummer laatst De Graafschap gingen de geel-groenen hard onderuit: 5-1.

Met een 3-0 ruststand was de wedstrijd op de Vijverberg eigenlijk toen al gespeeld. De defensie van Fortuna had het zichtbaar moeilijk met het wegvallen van aanvoerder Wessel Dammers.

Furieus
De Graafschap had al zeven keer niet meer op rij kunnen winnen en was gebrand op een goed resultaat. Een furieuze start van het duel was het gevolg, met een hoog tempo, slordige passes en kleine overtredingen. Serrarens kopte in de dertiende minuut nog naast, maar de Doetinchemse openingstreffer zou niet uitblijven.

Serrarens
De aanvaller dook in de 27ste minuut alleen op voor doelman Koselev, na een voorzet van Narsingh, en deze keer tikte de Serrarens de bal binnen. Vrijwel meteen gevolgd door de 2-0, opnieuw via Serrarens. Deze keer kwam de assist vanaf links via Burgzorg.

Problemen
De problemen werden in het slot van de eerste helft alleen maar groter voor Fortuna: Youssouf El Jebli krulde een vrije trap op fraaie wijze voorbij de kansloze keeper Alexei Koselev. De Fortuna-goalie was zodoende voor de derde keer geklopt.

Foto: Niels van Renen

Wissels
In de rust had de ontevreden Fortuna-staf twee wissels in petto. Aron Dobos, de Hongaarse aanvaller maakte zijn competitiedebuut, en Lazaros Lamprou vervingen Lars Hutten en Finn Stokkers. Dat leverde al snel resultaat op. Invaller Lamprou gaf de bal goed voor en Ahmed El Messaoudi kopte de assist prima binnen.

Schepje bovenop
Het sprankje hoop dat die treffer opleverde, bleek van korte duur. Serrarens voltooide zijn hattrick door de 4-1 binnen te jagen, waarna El Jebli er nog een schepje bovenop deed. Hij bepaalde de eindstand op 5-1.

Zakt
Fortuna zakt door de nederlaag vanuit het linkerrijtje naar plek elf. De Graafschap blijft laatste, maar staat nu in punten gelijk met nummer voorlaatst NAC Breda.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen