Overslaan en naar de inhoud gaan

Mise en Place slaat nieuwe weg in met online platform

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 19:54

Na een doorstart kijkt horeca-uitzender Mise en Place weer naar de toekomst. Het bedrijf werkt aan een nieuw online platform waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.

"Vóór corona werkten wij vanuit 60 kantoren. Dat is niet meer van deze tijd. Wij investeren de komende tijd in ons nieuwe platform. Het is vergelijkbaar met wat Uber en Booking.com doen", zegt oprichter Charles van Goch.

Online cursussen
Op het nieuwe platform geven studenten aan wanneer zij kunnen werken. Aan de andere kant kunnen evenementenorganisaties hun vraag naar personeel kenbaar maken. "Wij geven ook online cursussen aan studenten om de fijne kneepjes van het horecavak te leren. En bijvoorbeeld de tap-training doen we live."

Video: L1

Faillissement
Het van origine Maastrichtse bedrijf ging in april, na ruim 25 jaar, failliet vanwege de keiharde terugval in omzet door de coronacrisis. Dat kostte 160 vaste medewerkers hun baan en meer dan 3.500 studenten moesten op zoek naar een nieuwe bijbaan. "Wij zagen de omzet van gemiddeld 7,5 miljoen euro per maand in maart teruglopen naar bijna nul. Opeens werd alles afgezegd. En klanten betaalden niet meer."

Voetbalclubs
Sinds de doorstart werken bij Mise en Place nog maar vier vaste medewerkers en zo’n 250 studenten. Vóór de coronacrisis verhuurde Mise en Place horecapersoneel voor grote feesten, festivals, grote hotelketens, sportevenementen en concerten. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de mogelijkheden nu beperkt. "Er is nog maar voor 5 procent werk. We zijn bezig met voetbalclubs in Nederland. Daar kunnen onze studenten aan de slag in de businessruimtes."

Ernstig tekort
Van Goch denkt dat er binnen twee of drie jaar een ernstig tekort is aan ervaren horecapersoneel. Dat heeft volgens hem te maken met vergrijzing en het feit dat men steeds vaker gaat uiteten. Ook het aantal mensen dat zich heeft laten omscholen na het uitbreken van de coronacrisis is volgens Van Goch reden voor het toekomstige tekort. "Wij moeten daar nu werk van maken."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen