drugsholtum

Wapens, geld en aanhouding in hennepkwekerij Holtum

In een drugspand in Holtum heeft de politie wapens, hard- en softdrugs en een 'groot geldbedrag' in beslag genomen. De bewoner is aangehouden.

stock politie
Aanhoudingen bij politie-invallen in drugszaak

Bij politie-invallen in Maastricht heeft de politie woensdagmorgen vier mensen aangehouden, als onderdeel van een lopend onderzoek in een drugszaak.

stock politiehond hond neus hondenneus
Politiehond speurt verstopte straatrover op

De dader van een straatroof in Roermond dacht de politie te slim af te zijn door zich in een schuurtje te verstoppen. Dankzij een politiehond wisten de agenten hem toch op te sporen.

zakkenrollen, zakkenroller, pinpas, dief, diefstal (stock)_HD
Veel minder tasjes en portemonnees gestolen dit jaar

De politie krijgt veel minder meldingen binnen van zakkenrollerij. Dit jaar is tot dusver 573 keer aangifte gedaan. In dezelfde periode vorig jaar stond de teller al op 988 aangiften. Dat komt neer op een afname van 42 procent.

offerblok kerk (stock)
Offerblokken opengebroken bij inbraak kerk Weert

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij de Sint Odakerk in Weert. De offerblokken zijn opengebroken en leeggehaald.

Achtervolgde inbreker Heel 18 nov 2020
Inbreker betrapt: achtervolging eindigt met duik

Een inbreker die door een duik in het water probeerde te ontkomen nadat hij was betrapt op een bootje in Wessem, is dankzij een politiehond opgepakt. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Insluiper Wittem 8 sep 2020
Politie publiceert beelden in zoektocht insluiper

Met het publiceren van bewakingsbeelden hoopt de politie een insluiper bij de kladden te grijpen, die dit najaar op verschillende plekken toesloeg in het Heuvelland.

Hennekwekerij
Opnieuw aanhouding georganiseerde hennepteelt

Een man uit Sittard is opgepakt voor betrokkenheid bij internationale georganiseerde hennepteelt, waarvoor eind oktober ook al verschillende mensen werden opgepakt.

handboeien verdacht aanhouding
Inbreker na korte achtervolging opgepakt

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een inbreker opgepakt in Lottum.

Jos Brech justitie
Uitspraak zaak Nicky Verstappen op internet te volgen

De rechtbank in Maastricht gaat de uitspraak in de veelbesproken zaak over de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen rechtstreeks via internet uitzenden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten