Overslaan en naar de inhoud gaan

'Misbruik-oppas uit Herkenbosch had VOG'

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 7:33

De vrouw die als oppasser in de regio Eindhoven zeven kinderen zou hebben misbruikt, werkt op een alarmcentrale en heeft een Verklaring Omtrent Gedrag.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat de social media van de vrouw uitploos. Ze zou werken bij een bedrijf waar zaken als inbraken kunnen worden gemeld. Volgens De Limburger is de verdachte afkomstig uit Herkenbosch, en komt de mannelijke medeverdachte uit Heel.

Misbruik
De 52-jarige vrouw werd in juni aangehouden. Ze had die avond opgepast bij een meisje van 2, dat ze die avond had misbruikt. De ouders van het meisje hadden dat gezien op beelden vanuit de kinderkamer en waarschuwden de politie. Die avond bleek ook dat ze beelden van het misbruik had gedeeld met de 58-jarige mannelijke verdachte. Ook hij werd diezelfde avond nog aangehouden.

Lees ook: Oppas aangehouden na seksueel misbruik meisjes

Slachtoffers
Uit het onderzoek is ondertussen gebleken dat de vrouw haar oppasdiensten via een aantal verschillende websites aanbood, en dat ze op zes adressen in totaal zeven kinderen heeft misbruikt. Het ging steeds om meisjes, van 1 tot 7 jaar oud. Een VOG is overigens niet verplicht voor oppassers, al is het maar omdat van een buurmeisje dat oppast ook geen Verklaring Omtrent Gedrag kan worden gevraagd.

De twee worden behalve van seksueel misbruik ook verdacht van het bezit van kinderporno.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen