Toneelacademie Maastricht

Hof: 'Ontslagen docent grensverleggend, niet overschrijdend'

Een door Zuyd Hogeschool ontslagen docent aan de Toneelschool in Maastricht, krijgt alsnog een volledige ontslagvergoeding.

politie agent uniform stock
Politiemedewerker ontslagen na misbruik tiener

Een politiemedewerker is ontslagen na misbruik van een veertienjarig meisje. Deze Harrie G. (53) was als digitaal rechercheur verbonden aan de Limburgse politie.

Nicky Verstappen
Ook justitie in zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep

Niet alleen advocaat Gerald Roethoef, maar ook het Openbaar Ministerie (OM) gaat in de zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep.

Peter Berthie Femke Verstappen vonnis Jos Brech (20 nov 2020)
Familie Verstappen: wel een dader, nog geen antwoorden

"We hebben een dader, maar hebben nog steeds geen antwoorden". Zo reageert vader Peet Verstappen op de veroordeling van Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen.

ANP-351565159
Rechtbank veroordeelt Jos Brech tot celstraf van 12,5 jaar

Jos Brech is tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het ontvoeren en misbruiken van Nicky Verstappen, waardoor de jongen in augustus 1998 op de Brunssummerheide om het leven kwam.

Live Jos Brech anp (OPNIEUW AANKOPEN)
Teruglezen: 12,5 jaar cel voor Jos Brech

Na vijf weken beraad, en meer dan 22 jaar na de dood van Nicky Verstappen kwam de rechtbank in Maastricht met het vonnis voor Jos Brech. De 58-jarige Simpelveldenaar kreeg 12 jaar cel voor de vrijheidsberoving en het seksueel misbruik van Nicky, dat uiteindelijk tot de dood van de jongen leidde. Daarbovenop komt nog een half jaar cel voor het bezit van kinderporno.

ANP-423311200
Uitspraak in zaak Nicky: volg het live vanaf 13:30 uur

Het vonnis in de zaak Nicky Verstappen vormt het voorlopige slotstuk van de jarenlange nachtmerrie waarin zijn nabestaanden leven. Zij knokken al sinds 1998 voor gerechtigheid voor hun Nicky.

Jos Brech justitie
Uitspraak zaak Nicky Verstappen op internet te volgen

De rechtbank in Maastricht gaat de uitspraak in de veelbesproken zaak over de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen rechtstreeks via internet uitzenden.

 Jasper Heijting
Boek over misbruik: 'Jeugdzorg wist ervan en deed niets'

Jasper Heijting werd als pleegkind vernederd, kreeg lijfstraffen en leefde in een hel. Hij schreef er een boek over. Dat is woensdag verschenen, in de week van de pleegzorg.

Man schaduw stalker stock
Dronken man betast minderjarig meisje in Valkenburgs hotel

Ludo van R. (47) hangt een straf boven het hoofd voor ontucht met een vijftienjarig meisje. De man uit Kaatsheuvel betastte de jonge tiener in een hotel in Valkenburg, waar hij was voor een weekendje weg.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV