Belg wordt nieuwe artistiek leider van Opera Zuid

De Belgische Waut Koeken (41) wordt de nieuwe artistiek leider van Opera Zuid. Hij volgt per 3 februari Miranda van Kralingen op.

Leider Opera Zuid oneens met Raad voor Cultuur

De Raad voor Cultuur heeft bij het beoordelen van de subsidieaanvraag van Opera Zuid te weinig informatie ingewonnen over het gezelschap.

Artistiek leider Opera Zuid Limburger van Verdienste

Artistiek leider Miranda van Kralingen van Opera Zuid heeft zaterdag uit handen van gedeputeerde Ger Koopmans de provinciale onderscheiding Limburger van Verdienste ontvangen.

Miranda van Kralingen verruilt Opera Zuid voor leslokaal

Zangeres Miranda van Kralingen wil zich meer gaan focussen op lesgeven, na haar vertrek als artistiek leider bij Opera Zuid.

Artistiek leider Opera Zuid neemt na 12 jaar afscheid

Miranda van Kralingen neemt eind dit jaar afscheid als artistiek leider van Opera Zuid.

Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera

Opera Zuid ziet niets in een door de Raad voor Cultuur voorgestelde fusie van het gezelschap met de Nederlandse Reisopera.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto