Overslaan en naar de inhoud gaan

Minuut stilte voor militair René Zeetsen bij Venloop

Geplaatst opzondag 22 maart 2015 - 17:10

Voor de omgekomen helikopterpiloot René Zeetsen is vlak voor de doorkomst van de Venloop in Hout-Blerick zondagmiddag één minuut stilte gehouden.

Op die manier herdachten bewoners van de Groetweg in Hout-Blerick hun dorpsgenoot die dinsdag verongelukte in Mali. Hij kwam samen met een collega om bij een helikoptercrash tijdens een VN-missie in Mali.

Stilstaan bij overlijden
Ook in Mali werd al stilgestaan bij het overlijden van de twee militairen. Collega’s droegen kapitein René Zeetsen en eerste luitenant Ernst Mollinger vrijdag naar het toestel dat de lichamen naar Nederland zou brengen. Langs de route brachten honderden Nederlandse militairen en een hoge VN-delegatie een laatste groet.

Feest in Hout-Blerick
De nabestaanden van René Zeetsen uit Hout-Blerick wilden dat de Venloop net zo feestelijk door het dorp trekt als in andere jaren. Dat liet burgemeester Antoin Scholten donderdag weten nadat er wat onrust was ontstaan. Het overlijden van Zeetsen maakt het vieren van een uitbundig feest voor veel bewoners toch pijnlijk.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toch feestelijke Venloop in rouwend Hout-Blerick
Koning noemt helikoptercrash Mali 'verschrikkelijk'
Lichaam omgekomen piloot Zeetsen vrijdag in Nederland
Defensie Mali René Zeetsen
Lichaam van omgekomen René Zeetsen vertrokken uit Mali
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen