Overslaan en naar de inhoud gaan

Minste werklozen in Simpelveld, Venlo koploper

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 9:29

De daling van de werkeloosheid in Limburg was afgelopen jaar nergens zo groot als in de gemeente Simpelveld.

Het aantal mensen zonder baan lag daar in september bijna 37 procent lager dan in september 2017, blijkt uit cijfers van het CBS die door LocalFocus in kaartjes zijn gegoten.

Simpelveld en Nederweert
In totaal krijgen in Simpelveld nu 127 mensen een ww-uitkering. Dat is 2,5 procent van de beroepsbevolking. Samen met Nederweert heeft Simpelveld daarmee de laagste werkloosheid van Limburg.

Grote dalers
Ook in Roerdalen, Schinnen, Meerssen en Voerendaal daalde de werkloosheid met meer dan 30 procent. De daling was het kleinst in Mook en Middelaar, waar het aantal werkzoekenden toch nog terugliep met 6,4 procent.

Slechte cijfers Venlo
De gemeente met het grootste aantal werklozen is Venlo, waar 2053 mensen in de ww zitten. Dat komt neer op 3,9 procent van de beroepsbevolking, waarmee Venlo ook relatief de meeste ww'ers heeft.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen