Overslaan en naar de inhoud gaan

Minste werklozen in Simpelveld, Venlo koploper

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 9:29

De daling van de werkeloosheid in Limburg was afgelopen jaar nergens zo groot als in de gemeente Simpelveld.

Het aantal mensen zonder baan lag daar in september bijna 37 procent lager dan in september 2017, blijkt uit cijfers van het CBS die door LocalFocus in kaartjes zijn gegoten.

Simpelveld en Nederweert
In totaal krijgen in Simpelveld nu 127 mensen een ww-uitkering. Dat is 2,5 procent van de beroepsbevolking. Samen met Nederweert heeft Simpelveld daarmee de laagste werkloosheid van Limburg.

Grote dalers
Ook in Roerdalen, Schinnen, Meerssen en Voerendaal daalde de werkloosheid met meer dan 30 procent. De daling was het kleinst in Mook en Middelaar, waar het aantal werkzoekenden toch nog terugliep met 6,4 procent.

Slechte cijfers Venlo
De gemeente met het grootste aantal werklozen is Venlo, waar 2053 mensen in de ww zitten. Dat komt neer op 3,9 procent van de beroepsbevolking, waarmee Venlo ook relatief de meeste ww'ers heeft.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen