Overslaan en naar de inhoud gaan

Ministerie onderzoekt zelfmoord docente Sint Maartenscollege

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2015 - 6:35

Scholenkoepel Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) heeft de hulp van het ministerie van Sociale Zaken ingeroepen bij een onderzoek naar de zelfmoord van een docente.

Met steun van het ministerie wil LVO achterhalen of het als werkgever steken heeft laten vallen. Dat zegt LVO-bestuursvoorzitter André Postema in een interview met de Limburgse kranten.

Zelfmoord
De Kerkraadse docente Caroline Dijkman pleegde eerder deze maand zelfmoord. In een brief aan de Limburgse kranten, na haar dood bezorgd, zegt ze gepest te zijn door haar collega’s op het Maastrichtse Sint Maartenscollege. Ze verwijt de school, LVO en de hulpverlening dat er te weinig tegen het pesten is gedaan.

Gevoelig
Volgens Postema ligt een onderzoek heel gevoelig. Hij wil van Sociale Zaken, dat net een campagne is gestart tegen pesten op het werk, horen wie de studie onpartijdig kan uitvoeren. Ook voor het opstellen van de onderzoeksvragen wordt hulp van het ministerie gevraagd. LVO hoopt zo discussie over de uitkomst te voorkomen.

Hulpverleners
Dinsdag beleeft het Maastrichtse college de eerste schooldag na de zomervakantie. LVO heeft professionele hulpverleners klaarstaan om, indien nodig, leerlingen en docenten op te vangen. Ouders en leerlingen zijn daar deze week per e-mail over ingelicht.

De school kreeg veel reacties op de berichtgeving over de zelfmoord en het vermeende pestgedrag van haar docenten. Het heeft niet geleid tot uitschrijvingen van leerlingen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sint Maartenscollege staat stil bij zelfmoord van docente
sint maartenscollege, zelfmoord, maastricht, school
‘Schoolbestuur nam pesten docente niet serieus’
sint maartenscollege, zelfmoord, maastricht, school
Maastrichtse scholier start Facebook-protest tegen rooster
sint maartenscollege, zelfmoord, maastricht, school
Docente Sint Maartenscollege 'de dood in gepest'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen