Overslaan en naar de inhoud gaan

Ministerie: Limburg moet controleren op lachgas

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 14:53

De provincie Limburg moet wel degelijk de uitstoot van lachgas controleren op Chemelot.

Dat laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan NRC Handelsblad weten. In die krant erkent de provincie Limburg dat zaken "anders zijn voorgesteld". Deze week kwam naar buiten dat een fabriek op chemiecomplex Chemelot in Geleen jarenlang industriële lachgas heeft uitgestoten zonder dat dit werd gemeten of dat er iets aan werd gedaan.

Lees ook: Jarenlange uitstoot lachgas Chemelot niet gemeld

Vragen
Naar aanleiding van de berichtgeving heeft GroenLinks vragen gesteld aan het provinciebestuur. De beantwoording komt maandag aan de orde tijdens het Vragenuur in de vergadering van Provinciale Staten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen