Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 15:07

De herindeling Heerlen-Landgraaf gaat niet door. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bepaald.

De Raad van State adviseerde het wetsvoorstel niet in te dienen. De regering volgt dit advies.

Lees ook: Raad van State noemt procedure herindeling onzorgvuldig

Nieuwe poging
Het kabinet gaat in de toekomst kijken naar een nieuwe poging om tot een herindeling in de regio Parkstad te komen. Het kabinet erkent namelijk wel de noodzaak om de bestuurskracht in de regio te vergroten, zo staat in een verklaring.

Verkiezingen
Omdat er op korte termijn geen sprake is van herindeling, gaan de gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen en Landgraaf gewoon door. De verkiezingen zijn op 21 maart. Als er wel een fusie was gekomen, dan waren de verkiezingen uitgesteld.

Lees hier: Kamerbrief beëindiging wetgevingsprocedure samenvoeging Heerlen-Landgraaf

Referendum
De gemeente Landgraaf voerde al langer verzet tegen de voorgenomen fusie met de buurgemeente. In een raadplegend referendum sprak een meerderheid van de Landgravenaren zich uit tegen de samensmelting. Bij dat referendum kwam 44 procent van de inwoners opdagen. Ruim driekwart (78 procent) stemde tegen, vóór was 19,9 procent.

Lees hier alles over de fusie Heerlen-Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen