Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister wil onderzoek naar criminaliteit woonwagenkampen

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 7:29

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren stelt een onderzoek in naar criminaliteit op woonwagenkampen.

Aanleiding hiervoor is een brief van een aantal burgemeesters, waaronder Annemarie Penn-te Strake van Maastricht. Dat meldt De Limburger.

Veiligheidsrisico's
D
e afgelopen weken hebben op diverse plekken in Nederland woonwagenbewoners acties gevoerd vanwege het tekort aan staanplaatsen. Zo ook in onder andere Maastricht, Landgraaf en Helden. Met de brief willen de burgemeesters de minister wijzen op de veiligheidsrisico's die de uitbreiding van het aantal standplaatsen met zich mee zou brengen. Daarop heeft Ollongren nu antwoord gegeven.

Lees ook: Aangifte kampbewoners tegen 'discriminatie' burgemeesters

Aanpak
Samen met minister
Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat Ollengren deze risico's onderzoeken. "We denken dat het van belang is om met elkaar te bekijken waar dergelijke risico's zich concreet voordoen en hoe deze vorm van criminaliteit het best kan worden voorkomen en aangepakt", schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Vraag en aanbod
Volgens de krant heeft de Provincie woensdagavond besloten om samen met de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen voor heel Zuid-Limburg te gaan kijken hoe groot de vraag naar extra standplaatsen is en waar die gerealiseerd kunnen worden. Hier wordt een half jaar voor uitgetrokken. In Midden- en Noord-Limburg loopt al een dergelijk onderzoek.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen