Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister wil onderzoek naar criminaliteit woonwagenkampen

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 7:29

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren stelt een onderzoek in naar criminaliteit op woonwagenkampen.

Aanleiding hiervoor is een brief van een aantal burgemeesters, waaronder Annemarie Penn-te Strake van Maastricht. Dat meldt De Limburger.

Veiligheidsrisico's
D
e afgelopen weken hebben op diverse plekken in Nederland woonwagenbewoners acties gevoerd vanwege het tekort aan staanplaatsen. Zo ook in onder andere Maastricht, Landgraaf en Helden. Met de brief willen de burgemeesters de minister wijzen op de veiligheidsrisico's die de uitbreiding van het aantal standplaatsen met zich mee zou brengen. Daarop heeft Ollongren nu antwoord gegeven.

Lees ook: Aangifte kampbewoners tegen 'discriminatie' burgemeesters

Aanpak
Samen met minister
Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat Ollengren deze risico's onderzoeken. "We denken dat het van belang is om met elkaar te bekijken waar dergelijke risico's zich concreet voordoen en hoe deze vorm van criminaliteit het best kan worden voorkomen en aangepakt", schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Vraag en aanbod
Volgens de krant heeft de Provincie woensdagavond besloten om samen met de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen voor heel Zuid-Limburg te gaan kijken hoe groot de vraag naar extra standplaatsen is en waar die gerealiseerd kunnen worden. Hier wordt een half jaar voor uitgetrokken. In Midden- en Noord-Limburg loopt al een dergelijk onderzoek.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen