Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister wil meer streekproducten in schappen supermarkt

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 6:26

Meer Nederlandse streekproducten in de schappen van supermarkten en die ook internationaal aanprijzen.

Dat is volgens De Telegraaf de wens van minister Carola Schouten (Landbouw), die daarvoor in gesprek gaat met supermarkten.

Knellende regels
Schouten wil kijken in hoeverre de overheid lokale boeren en tuinders kan helpen, onder meer door knellende regels voor streekproducten aan te pakken en door mee te denken over een manier om logistieke kosten te verlagen.

Duurder
Streekproducten ontbreken vaak in de grotere supermarktketens, omdat deze aanzienlijk duurder zijn dan producten van grote bedrijven. Samen met de provincies organiseert ze verder een speciale handelsmissie in eigen land. De ChristenUnie-bewindsvrouw wil zelf in Brussel de boer op om met de Europese Commissie te kijken hoe Nederlandse ondernemers typisch lokale producten Europees kunnen beschermen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen