Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister wil meer streekproducten in schappen supermarkt

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 6:26

Meer Nederlandse streekproducten in de schappen van supermarkten en die ook internationaal aanprijzen.

Dat is volgens De Telegraaf de wens van minister Carola Schouten (Landbouw), die daarvoor in gesprek gaat met supermarkten.

Knellende regels
Schouten wil kijken in hoeverre de overheid lokale boeren en tuinders kan helpen, onder meer door knellende regels voor streekproducten aan te pakken en door mee te denken over een manier om logistieke kosten te verlagen.

Duurder
Streekproducten ontbreken vaak in de grotere supermarktketens, omdat deze aanzienlijk duurder zijn dan producten van grote bedrijven. Samen met de provincies organiseert ze verder een speciale handelsmissie in eigen land. De ChristenUnie-bewindsvrouw wil zelf in Brussel de boer op om met de Europese Commissie te kijken hoe Nederlandse ondernemers typisch lokale producten Europees kunnen beschermen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen