Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister wil meer streekproducten in schappen supermarkt

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 6:26

Meer Nederlandse streekproducten in de schappen van supermarkten en die ook internationaal aanprijzen.

Dat is volgens De Telegraaf de wens van minister Carola Schouten (Landbouw), die daarvoor in gesprek gaat met supermarkten.

Knellende regels
Schouten wil kijken in hoeverre de overheid lokale boeren en tuinders kan helpen, onder meer door knellende regels voor streekproducten aan te pakken en door mee te denken over een manier om logistieke kosten te verlagen.

Duurder
Streekproducten ontbreken vaak in de grotere supermarktketens, omdat deze aanzienlijk duurder zijn dan producten van grote bedrijven. Samen met de provincies organiseert ze verder een speciale handelsmissie in eigen land. De ChristenUnie-bewindsvrouw wil zelf in Brussel de boer op om met de Europese Commissie te kijken hoe Nederlandse ondernemers typisch lokale producten Europees kunnen beschermen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen