Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Ooijen-Wanssum

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 18:06

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Noord-Limburg. Daar nam ze een kijkje bij het hoogwater in Maaspark Ooijen-Wanssum.

Het gebied tussen Broekhuizen en Geijsteren dient als waterbuffer voor Noord-Limburg.

'Lijkt te werken'
De demissionair minister wilde met eigen ogen zien of het Maaspark Ooijen-Wanssum doet waarvoor het is bedacht. "Een gebied van 30 vierkante kilometer waar allerlei maatregelen zijn genomen om het water meer ruimte te bieden. Wat ik tot nu toe gezien heb, is dat het allemaal lijkt te werken", aldus Van Nieuwenhuizen.

Duidelijke boodschap
Van Nieuwenhuizen vertrekt met een duidelijke boodschap weer richting Den Haag. "Wat we hier gedaan hebben met Ooijen-Wanssum is gewoon keihard nodig. We moeten nu op volle kracht werken aan de plekken waar nog niet alle maatregelen klaar zijn."

'Diepe bewondering'
De demissionair minister leeft mee met alle Limburgers die getroffen zijn door het hoogwater. "Ik heb ook diepe bewondering voor alle hulpdiensten die dag en nacht in touw zijn om de nood te helpen lenigen."

Lees ook: Demissionaire notabelen bezoeken Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen