Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister van Financiën voor de klas in Heerlen

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 20:20

Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, gaf maandag een gastles op het Bernardiuscollege in Heerlen. 27 Havoleerlingen kregen les over het omgaan met geld.

De minister van Financiën geeft elke maand een gastles op basisscholen en middelbare scholen in Nederland. Met het lesmateriaal van 'Wijzer in Geldzaken' wil Hoekstra de jeugd financiële vaardigheden aanleren.

Enthousiast
Normaliter staat Hoekstra in een zaal vol met parlementsleden in Den Haag een betoog over belangrijke financiële zaken te houden. Dit keer mocht hij een klas vol met havoleerlingen lesgeven over het omgaan met geld. "Het was ontzettend leuk om in Heerlen voor de klas te staan. Het was een hele enthousiaste klas. De leerlingen stelden ook goede vragen aan mij, bijvoorbeeld over actuele onderwerpen als de Brexit."

Onzichtbaar geld
Door het geven van de gastlessen wil de minister van Financiën jongeren bewustmaken over hoe je verstandig met geld omgaat. "Je kan er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. We zien in het huidige digitale tijdperk dat er steeds meer onzichtbaar geld wordt uitgegeven via een computer of smartphone. Daardoor wordt het steeds belangrijker om het overzicht goed te bewaren", zegt hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen