Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister van Financiën voor de klas in Heerlen

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 20:20

Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, gaf maandag een gastles op het Bernardiuscollege in Heerlen. 27 Havoleerlingen kregen les over het omgaan met geld.

De minister van Financiën geeft elke maand een gastles op basisscholen en middelbare scholen in Nederland. Met het lesmateriaal van 'Wijzer in Geldzaken' wil Hoekstra de jeugd financiële vaardigheden aanleren.

Enthousiast
Normaliter staat Hoekstra in een zaal vol met parlementsleden in Den Haag een betoog over belangrijke financiële zaken te houden. Dit keer mocht hij een klas vol met havoleerlingen lesgeven over het omgaan met geld. "Het was ontzettend leuk om in Heerlen voor de klas te staan. Het was een hele enthousiaste klas. De leerlingen stelden ook goede vragen aan mij, bijvoorbeeld over actuele onderwerpen als de Brexit."

Onzichtbaar geld
Door het geven van de gastlessen wil de minister van Financiën jongeren bewustmaken over hoe je verstandig met geld omgaat. "Je kan er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. We zien in het huidige digitale tijdperk dat er steeds meer onzichtbaar geld wordt uitgegeven via een computer of smartphone. Daardoor wordt het steeds belangrijker om het overzicht goed te bewaren", zegt hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen