Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister van Financiën voor de klas in Heerlen

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 20:20

Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, gaf maandag een gastles op het Bernardiuscollege in Heerlen. 27 Havoleerlingen kregen les over het omgaan met geld.

De minister van Financiën geeft elke maand een gastles op basisscholen en middelbare scholen in Nederland. Met het lesmateriaal van 'Wijzer in Geldzaken' wil Hoekstra de jeugd financiële vaardigheden aanleren.

Enthousiast
Normaliter staat Hoekstra in een zaal vol met parlementsleden in Den Haag een betoog over belangrijke financiële zaken te houden. Dit keer mocht hij een klas vol met havoleerlingen lesgeven over het omgaan met geld. "Het was ontzettend leuk om in Heerlen voor de klas te staan. Het was een hele enthousiaste klas. De leerlingen stelden ook goede vragen aan mij, bijvoorbeeld over actuele onderwerpen als de Brexit."

Onzichtbaar geld
Door het geven van de gastlessen wil de minister van Financiën jongeren bewustmaken over hoe je verstandig met geld omgaat. "Je kan er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. We zien in het huidige digitale tijdperk dat er steeds meer onzichtbaar geld wordt uitgegeven via een computer of smartphone. Daardoor wordt het steeds belangrijker om het overzicht goed te bewaren", zegt hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen