Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister van Financiën voor de klas in Heerlen

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 20:20

Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, gaf maandag een gastles op het Bernardiuscollege in Heerlen. 27 Havoleerlingen kregen les over het omgaan met geld.

De minister van Financiën geeft elke maand een gastles op basisscholen en middelbare scholen in Nederland. Met het lesmateriaal van 'Wijzer in Geldzaken' wil Hoekstra de jeugd financiële vaardigheden aanleren.

Enthousiast
Normaliter staat Hoekstra in een zaal vol met parlementsleden in Den Haag een betoog over belangrijke financiële zaken te houden. Dit keer mocht hij een klas vol met havoleerlingen lesgeven over het omgaan met geld. "Het was ontzettend leuk om in Heerlen voor de klas te staan. Het was een hele enthousiaste klas. De leerlingen stelden ook goede vragen aan mij, bijvoorbeeld over actuele onderwerpen als de Brexit."

Onzichtbaar geld
Door het geven van de gastlessen wil de minister van Financiën jongeren bewustmaken over hoe je verstandig met geld omgaat. "Je kan er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. We zien in het huidige digitale tijdperk dat er steeds meer onzichtbaar geld wordt uitgegeven via een computer of smartphone. Daardoor wordt het steeds belangrijker om het overzicht goed te bewaren", zegt hij.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen