Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Van Engelshoven terug naar roots bij Sint Pieter

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 19:33

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft zondagmiddag in Maastricht het tijdschrift 'Sint-Pieter Vroeger en Nu' in ontvangst genomen.

In het tijdschrift staat een uitgebreid verhaal over de familie van de minister.

Roots
De roots van haar familie ligt immers op de berg. Haar grootvader had er immers een staalbedrijf en haar overgrootvader was wethouder.

Nachtwacht
In het tijdschrift staat verder een verhaal over een van de bekendste schilderijen van Nederland: de Nachtwacht. Ruim drie jaar heeft het schilderij tijdens de Tweede Wereldoorlog in de grot gelegen. De minister bezocht de plek waar het kunstwerk verborgen lag en bezocht een replica die onlangs weer toegankelijk werd.

Bekijk het tv-item in L1mburg Centraal op L1.nl

Commissie
Camille Oostwegel leidde de minister zondag rond. Oostwegel zit samen met Pieter van Vollenhoven in de door de minister ingestelde commissie herbestemming monumenten. Die commissie heeft de taak vastgelopen herbestemmingsprojecten te ondersteunen.

Verhaal
Oostwegel heeft aangegeven dat het doodzonde zou zijn wanneer leegstaande fabrieken op de Sint Pieter gesloopt zouden worden. "De fabrieken staan er leeg en verlaten bij. Maar het verhaal van de grotten begrijp je niet als de fabrieken weg zijn. De fabrieken hebben er samen met de mijnen voor gezorgd dat Limburg er economisch weer bovenop kwam."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen