Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Van Engelshoven terug naar roots bij Sint Pieter

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 19:33

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft zondagmiddag in Maastricht het tijdschrift 'Sint-Pieter Vroeger en Nu' in ontvangst genomen.

In het tijdschrift staat een uitgebreid verhaal over de familie van de minister.

Roots
De roots van haar familie ligt immers op de berg. Haar grootvader had er immers een staalbedrijf en haar overgrootvader was wethouder.

Nachtwacht
In het tijdschrift staat verder een verhaal over een van de bekendste schilderijen van Nederland: de Nachtwacht. Ruim drie jaar heeft het schilderij tijdens de Tweede Wereldoorlog in de grot gelegen. De minister bezocht de plek waar het kunstwerk verborgen lag en bezocht een replica die onlangs weer toegankelijk werd.

Bekijk het tv-item in L1mburg Centraal op L1.nl

Commissie
Camille Oostwegel leidde de minister zondag rond. Oostwegel zit samen met Pieter van Vollenhoven in de door de minister ingestelde commissie herbestemming monumenten. Die commissie heeft de taak vastgelopen herbestemmingsprojecten te ondersteunen.

Verhaal
Oostwegel heeft aangegeven dat het doodzonde zou zijn wanneer leegstaande fabrieken op de Sint Pieter gesloopt zouden worden. "De fabrieken staan er leeg en verlaten bij. Maar het verhaal van de grotten begrijp je niet als de fabrieken weg zijn. De fabrieken hebben er samen met de mijnen voor gezorgd dat Limburg er economisch weer bovenop kwam."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen