Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Van der Steur overleeft George Maat-debat

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 21:06

De SP, PVV en de Partij voor de Dieren hebben geen vertrouwen meer in justitieminister Ard van der Steur. Dat bleek woensdagavond tijdens het George Maat-debat.

De SP diende woensdag een motie van wantrouwen in. De PVV en de PvdD lieten weten deze motie te steunen. De partijen verwijten de minister niet juist te hebben opgetreden in de kwestie-Maat.

Lezing in Maastricht
De onderzoeker had tijdens een lezing in Maastricht foto’s getoond van slachtoffers van de MH17-ramp. RTL Nieuws maakte daar heimelijk opnames van waarna de onderzoeker onder vuur kwam te liggen. Van der Steur noemde het optreden van Maat vervolgens 'buitengewoon ongepast en onsmakelijk'. Ook zette hij Maat op non-actief.

Publiekelijk veroordeeld
Later bleek dat Maat helemaal niet de fout in was gegaan en dat Van der Steur hem onterecht publiekelijk had veroordeeld. Pas na veel aandringen - en het overschrijven van een politierapport - bood de minister zijn excues aan.

Afgedwongen excuses
SP-Kamerlid Michiel van Nispen zei dat hij niet anders kon dan een motie van wantrouwen in te dienen. De excuses die Van der Steur aan de in Afferden woonachtige Maat heeft gemaakt, ziet de SP als afgedwongen. Alleen omdat de forensisch onderzoeker er zelf achteraan ging, kwamen de excuses er uiteindelijk, aldus de SP.

Geen deemoedigheid
Van Nispen heeft geen enkel moment gehad dat hij een minister zag die op zoek was naar de waarheid. Hij miste zelfreflectie bij Van der Steur en ziet geen deemoedigheid. Ook wijst de minister te veel naar de politie, aldus de SP.

Vertrouwen in toekomst
Raymond de Roon van de PVV zei dat Maat door de minister is 'gemangeld' en dat de bewindsman zelf geen initiatief nam om dat te herstellen. De PVV denkt ook niet dat Van der Steur het in de toekomst beter gaat doen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Anatoom vroeg geen toestemming voor tonen MH17-foto's
ANP
'Zinvol' gesprek minister en MH17-anatoom George Maat
Minister zegt sorry tegen MH17-anatoom George Maat
Wetenschappers willen excuus na MH17-lezing in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen