Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: Ultrakorte vluchten niet te verbieden

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 12:37

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) vindt de inmiddels gestopte korte vluchten van Maastricht Aachen Airport (MAA) naar vliegveld Bierset bij Luik vanuit het oogpunt van milieu onwenselijk. Maar zij had de vluchten niet kunnen verbieden.

Dat schrijft de minister in haar beantwoording van schriftelijke vragen CDA, D66 en ChristenUnie.

Kritiek
De partijen noemden de vrachtvluchten van 38 kilometer tussen beide vliegtuigen onwenselijk en onzinnig. Het ging in totaal om drie vluchten van Qatar Airways, tussen Doha en Mexico Stad, met een tussenlanding in Luik. Op verzoek van een klant werd die keren ook vracht afgeleverd op MAA in Beek, op nog geen 40 kilometer van Luik. Het ging dus om een commerciële afweging, aldus de minister.

Korte baan
Qatar Airways was het liefste rechtstreeks met een vol toestel vanaf MAA naar Mexico Stad doorgevlogen, zo meldt de minister verder in haar antwoord. Maar omdat op het vliegveld in Beek niet de volledige baanlengte mag worden gebruikt, zou het vrachtvliegtuig slechts gedeeltelijk gevuld kunnen worden. Vandaar dat uitgeweken is naar Luik voor vracht.

Streep erdoor
Minister Van Nieuwenhuizen bevestigt dat Qatar Airways inmiddels ook aan haar ministerie heeft laten weten voortaan af te zien van 'dergelijke ultrakorte vluchten' en dus niet meer zal vliegen tussen MAA en Bierset. Het ging om vluchten van acht minuten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen