Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister studeert op bezoekregeling voor verpleeghuizen

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 6:50

Het bezoekverbod in verpleeghuizen wordt per 11 mei mogelijk versoepeld. Dat zou in eerste instantie moeten gebeuren voor een beperkte groep verpleeghuizen en er gaan strenge regels bij gelden.

Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een interview met het Nederlands Dagblad.

Limburg
Landelijk geldt sinds 20 maart een bezoekverbod in verpleeghuizen en andere instellingen voor langdurige zorg. In Limburg gingen zorginstellingen al eerder over tot een verbod, nadat onder andere bij Hoogstaete in Sittard diverse bewoners een coronabesmetting hadden opgelopen.

Besluit op 6 mei
Minister De Jonge is op dit moment bezig met een voorstel voor een bezoekregeling in verzorgingshuizen. Dat voorstel wil hij op 4 mei voorleggen aan het Outbreak Management Team. Op 6 mei wil hij een besluit nemen. Een week later zou de regeling dan voor een eerste selecte groep verpleeghuizen in kunnen gaan.

De pilot kan volgens de minister alleen worden gehouden bij verpleeghuizen waar geen besmettingen zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen