Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Minister Slob: 'VMBO Maastricht heeft examens op orde'

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 17:11

VMBO Maastricht heeft de zaakjes dit jaar op orde. De kwaliteit van de schoolexamens is goed en alle examens zijn goed afgerond.

Dat concludeert de Onderwijsinspectie, zo zei Onderwijsminister Arie Slob dinsdag in de Tweede Kamer.

Onrust
Slob zei dat in een antwoord op vragen van D66-Kamerlid Paul van Meenen. Volgens de D66'er was er nog steeds veel onrust onder leerlingen van de school in Maastricht en hun ouders. Zo zouden ze er niet gerust op zijn dat VMBO Maastricht de zaken na het examendebacle van vorig jaar nu wel op orde zou hebben. Te meer omdat er nog veel lesuitval zou zijn. Daarover had de Onderwijsinspectie al 17 meldingen gekregen.

Heftige situatie
Volgens Slob zijn de examens en de schoolexamens dit jaar goed afgerond, zo zei hij. Toch begrijpt hij de zorgen. "Op de school heeft vorig jaar een heftige situatie plaatsgevonden. Het is begrijpelijk dat de spanningen nu bij de examentijd weer oplopen", aldus de minister

Oplossingen
De onderwijsminister maakt zich wel nog zorgen over de lesuitval, maar volgens Slob is dat iets waar het VMBO Maastricht alles aan doet om dit op te vangen. Zo wordt aan oplossingen gedacht als betere begeleiding voor docenten, inhaallessen, invalkrachten en huiswerkbegeleiding. Slob zei tenslotte nog dat hij woensdag vervolggesprekken gaat voeren met de schoolleiding.

Examendebacle
Vorig jaar kwam de school in het nieuws nadat de Onderwijsinspectie de examens van alle 354 eindexamenkandidaten had afgekeurd. Uit onderzoek was gebleken dat resultaten ontbraken van schoolexamens. De leerlingen hebben vervolgens hersteltoetsen moeten maken om alsnog hun diploma te halen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen