Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Slob: 'VMBO Maastricht heeft examens op orde'

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 17:11

VMBO Maastricht heeft de zaakjes dit jaar op orde. De kwaliteit van de schoolexamens is goed en alle examens zijn goed afgerond.

Dat concludeert de Onderwijsinspectie, zo zei Onderwijsminister Arie Slob dinsdag in de Tweede Kamer.

Onrust
Slob zei dat in een antwoord op vragen van D66-Kamerlid Paul van Meenen. Volgens de D66'er was er nog steeds veel onrust onder leerlingen van de school in Maastricht en hun ouders. Zo zouden ze er niet gerust op zijn dat VMBO Maastricht de zaken na het examendebacle van vorig jaar nu wel op orde zou hebben. Te meer omdat er nog veel lesuitval zou zijn. Daarover had de Onderwijsinspectie al 17 meldingen gekregen.

Heftige situatie
Volgens Slob zijn de examens en de schoolexamens dit jaar goed afgerond, zo zei hij. Toch begrijpt hij de zorgen. "Op de school heeft vorig jaar een heftige situatie plaatsgevonden. Het is begrijpelijk dat de spanningen nu bij de examentijd weer oplopen", aldus de minister

Oplossingen
De onderwijsminister maakt zich wel nog zorgen over de lesuitval, maar volgens Slob is dat iets waar het VMBO Maastricht alles aan doet om dit op te vangen. Zo wordt aan oplossingen gedacht als betere begeleiding voor docenten, inhaallessen, invalkrachten en huiswerkbegeleiding. Slob zei tenslotte nog dat hij woensdag vervolggesprekken gaat voeren met de schoolleiding.

Examendebacle
Vorig jaar kwam de school in het nieuws nadat de Onderwijsinspectie de examens van alle 354 eindexamenkandidaten had afgekeurd. Uit onderzoek was gebleken dat resultaten ontbraken van schoolexamens. De leerlingen hebben vervolgens hersteltoetsen moeten maken om alsnog hun diploma te halen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen