Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Schultz noemt Duitse tol discriminerend

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 16:03

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft nog steeds zeer grote zorgen over het aangepaste Duitse plan voor tolheffing op de Autobahn.

Ze heeft dat laten weten aan haar Duitse collega, zei Schultz vrijdag na afloop van de ministerraad.

Discriminerend
Het is volgens Schultz discriminerend als Duitsers hun geld voor die tol terugkrijgen en Nederlanders en andere buitenlanders niet. Ze wacht af wat de Duitsers daadwerkelijk gaan doen. Maar als ze aan hun plan vasthouden, zal Schultz bij de Europese Commissie aan de bel trekken. Daarbij trekt ze samen op met Oostenrijk.

"Ieder land heeft recht om tol te heffen, maar dan moet het wel eerlijk gebeuren", aldus de minister. In het jongste voorstel worden automobilisten die in Duitsland wonen, via de wegenbelasting gecompenseerd voor de tolheffing.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuw plan maakt Duitse tol nog duurder
Duitse snelwegen
Duitse verkeersminister: tol alleen op snelwegen
'Ritje zonder tol duurt twee keer zo lang'
Duitse snelwegen
Duitse senaat tegen tolheffing op Autobahn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen