Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister raadt Koeweit af Roermondse moskee te steunen

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 0:40

Financiering van de Roermondse Tawhied-moskee met geld uit Koeweit wordt afgeraden door het kabinet.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft de ambassade van Koeweit laten weten dat er 'omstandigheden zijn die nadere aandacht behoeven'. Dat heeft hij maandag in een brief aan de Tweede Kamer gemeld.

Bezwaren
De aanvraag om een aantal Nederlandse organisaties te mogen financieren kwam afgelopen jaar van Koeweit zelf. Het ging daarbij om vier doelen, die Koeweit hadden verzocht om een donatie. Voor drie van die doelen heeft Nederland geen bezwaren. Maar dat geldt dus niet voor de Roermondse Tawhied-moskee. Wat de bezwaren precies zijn, wordt niet duidelijk uit de brief van Blok.

Of Koeweit de financiering uiteindelijk toch doorzet, hangt af van Koeweit zelf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen