Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Ploumen is de Engel van het jaar

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 22:11

Lilianne Ploumen, de uit Maastricht afkomstige minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, is uitgeroepen tot Engel van het Jaar 2014.

Dat is een jaarlijkse onderscheiding van de jongerenorganisatie van de ChristenUnie (CU). Bedoeld voor een politicus die zich heeft ingezet voor christelijke idealen, zonder lid te zijn van een christelijke partij.

Kledingindustrie
Ploumen krijgt de onderscheiding voor 'haar niet aflatende inzet voor een veiligere kledingindustrie in Bangladesh', zeggen de CU-jongeren.

Na de ramp met kledingfabriek Rana Plaza in 2013 bleef zij grote modeketens onder druk zetten om nabestaanden financieel te steunen en betere werkomstandigheden af te dwingen. Bij de ramp kwamen meer dan 1100 textielarbeiders om het leven.

Vereerd
Ploumen zegt zich vereerd te voelen dat ze Engel van het Jaar is geworden. "Die draagt er hopelijk toe bij dat de aandacht voor de problemen in de textielsector niet verslapt", zegt de minister.

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen Myrthe Hilkens (PvdA), Sharon Gesthuizen (SP), Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en Fleur Agema (PVV).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamervragen over bonus L1-directeur
Lenaers heeft voorkeur voor coalitie met ChristenUnie
ChristenUnie doet gooi naar zetel bij Statenverkiezingen
Gezondheidszorg, Ouderen
ChristenUnie bekommert zich om welzijn Limburgers
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen