Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Ploumen is de Engel van het jaar

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 22:11

Lilianne Ploumen, de uit Maastricht afkomstige minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, is uitgeroepen tot Engel van het Jaar 2014.

Dat is een jaarlijkse onderscheiding van de jongerenorganisatie van de ChristenUnie (CU). Bedoeld voor een politicus die zich heeft ingezet voor christelijke idealen, zonder lid te zijn van een christelijke partij.

Kledingindustrie
Ploumen krijgt de onderscheiding voor 'haar niet aflatende inzet voor een veiligere kledingindustrie in Bangladesh', zeggen de CU-jongeren.

Na de ramp met kledingfabriek Rana Plaza in 2013 bleef zij grote modeketens onder druk zetten om nabestaanden financieel te steunen en betere werkomstandigheden af te dwingen. Bij de ramp kwamen meer dan 1100 textielarbeiders om het leven.

Vereerd
Ploumen zegt zich vereerd te voelen dat ze Engel van het Jaar is geworden. "Die draagt er hopelijk toe bij dat de aandacht voor de problemen in de textielsector niet verslapt", zegt de minister.

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen Myrthe Hilkens (PvdA), Sharon Gesthuizen (SP), Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en Fleur Agema (PVV).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kamervragen over bonus L1-directeur
Lenaers heeft voorkeur voor coalitie met ChristenUnie
ChristenUnie doet gooi naar zetel bij Statenverkiezingen
Gezondheidszorg, Ouderen
ChristenUnie bekommert zich om welzijn Limburgers
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen