Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'Parkstadgemeenten gaan nauwer samenwerken'

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 11:43

De gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal gaan nauwer samenwerken.

Daarmee is de gemeentelijke herindeling definitief van de baan.

Brief
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft maandag de Provincie Limburg en de Parkstadgemeenten in een brief geïnformeerd over de noodzakelijke versterking van de bestuurskracht.

Samenwerking
Het is de bedoeling dat de gemeentelijke samenwerking in 2020 operationeel is. Dit gebeurt als onderdeel van de regiodeal 'Transformatie van de regio Parkstad Limburg', waar de regering onlangs 40 miljoen euro voor heeft uitgetrokken. Als onderdeel van de deal worden de afspraken voor versterking van de bestuurskracht in de komende periode uitgewerkt.

Lees ook: Den Haag geeft 40 miljoen voor investeringen in Parkstad

Initiatief
Voor een bestuurlijke herindeling in Parkstad bleek geen draagvlak. Dat werd eens te meer duidelijk toen de herindeling Heerlen-Landgraaf vorig jaar december werd beëindigd. De gemeenten onderschrijven wel het belang van bestuurlijke samenwerking. Minister Ollongren geeft daarom ruimte aan het initiatief dat de gemeenten zelf willen nemen om de samenwerking in Parkstad te versterken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen