Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister over protest Valkenburg: 'Is aan burgemeester'

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 14:59

Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid laat het oordelen en handhaven van de lockdownprotestactie in Valkenburg over aan de burgemeester. "Dat schrijven wij niet voor vanuit Den Haag, zo hebben wij de verhoudingen niet opgebouwd."

Ondanks dat de lockdownregels nog gelden en winkels en horeca volgens de wet verplicht dicht moeten, zijn ze in Valkenburg bijna allemaal open vandaag. Burgemeester Daan Prevoo heeft begrip voor de situatie van de ondernemers en ziet het als een demonstratie. Hij gaat niet ingrijpen.

Lees ook: Volle terrassen in Valkenburg op protestdag tegen lockdown

Klanten zijn sympathisanten
Yesilgöz geeft aan dat ze de emotie en frustratie van ondernemers goed begrijpt. "Tegelijkertijd heeft het OMT een advies gegeven. We doen dit niet voor de lol. Ik zou wel wensen dat iedereen zich aan de regels houdt. Deze zijn er uiteindelijk om het virus onder controle te krijgen. Het is aan de burgemeester hoe hij hiernaar kijkt en naar handelt. Dat is zijn gezag", zegt de minister.

Bekijk hier het hele interview:

Video: L1

Persconferentie
Vrijdagavond staat een coronapersconferentie op de planning waarin waarschijnlijk een aantal versoepelingen bekend worden gemaakt, maar deze gelden naar verwachting niet voor de horeca en cultuursector.

Lees ook: Horecabaas Harm snapt er niks meer van maar houdt hoop

Winkels en horeca toch open
De Zuid-Limburgse burgemeesters lieten desondanks vrijdag weten dat de horeca en cultuurinstellingen een dag later gewoon open mogen. Hiermee willen ze ondernemers de gelegenheid geven een signaal af te geven aan het kabinet.

Lees ook: Burgemeesters: 'Horeca en cultuur mogen zaterdag open'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen