Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister: 'Oudere automobilist rijdt niet gevaarlijker'

Geplaatst opvrijdag 29 april 2016 - 18:26

Minister Schultz van Haegen gaat de regels voor het intrekken een rijbewijs van oudere automobilisten niet aanpassen.

"In algemene zin rijden ouderen niet slechter en zijn er geen aanwijsbare redenen om het rijbewijs eerder in te trekken", zegt Schultz tegen de NOS.

Dodelijk ongeval
Ze reageert daarmee op het dodelijke verkeersongeluk op de A79 bij Klimmen. Een 87-jarige spookrijder botste daar donderdag frontaal op een ander voertuig. De bejaarde man en een moeder van 39 jaar kwamen daarbij om het leven. Haar dochtertje van 9 en zoontjes van 7 en 3 raakten bij de aanrijding gewond. Alle drie liggen ze in het ziekenhuis, de twee jongens in kritieke toestand.

Lees ook: Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek

Volgens de minister blijkt uit cijfers dat ouderen niet gevaarlijker zijn achter het stuur dan andere leeftijdsgroepen.

Keuring
Momenteel is het zo dat mensen vanaf 75 jaar bij verlenging van hun rijbewijs zich moeten laten keuren door een arts. Als die keuring goed verloopt, wordt het rijbewijs weer met vijf jaar verlengd. Als iemand een progressieve aandoening heeft, dus een chronische ziekte die steeds erger wordt (zoals diabetes of alzheimer), dan wordt het rijbewijs voor een kortere periode dan vijf jaar verlengd, zo legt een woordvoerster van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) uit.

Lees ook: Vanaf 75 jaar keuring bij verlenging rijbewijs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vanaf 75 jaar keuring bij verlenging rijbewijs
File verkeer stock
Gladheid en mist: auto over de kop op A79 bij Hulsberg
Sirene zwaailicht
A79 bij Klimmen weer open na eerder ongeval
Klassieke caravans in puin na ongeluk op A79, twee gewonden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen